Ugrás a tartalomra

Továbbra sem találtak bérlőt

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 27. péntek 15:45
Három avasi ingatlanelem működtetésére írtak ki pályázatot. Érdeklődők voltak, pályázók nem.
Fotó: Osztie Tibor

A 2023-ban hatvanéves Avasi kilátót a Kilátó ReStart program részeként, az Európai Unió által biztosított forrásnak köszönhetően tavaly márciustól decemberig újították fel. A kilátóban lévő kávézó és az amfiteátrum mellett az Avasi Bortanya is bérlőre vár. Tavasszal született is nyertes pályázat, azonban a vállalkozó hosszas egyeztetést követően a szerződéskötés előtt elállt az ingatlanok üzemeltetéséről. Harmadszor is kiírták a pályázatot, ám továbbra sem született eredmény. 

Szeptember 9-e volt a pályázat leadásának határideje, a bontást pedig 18-án tartottuk - mondta el Prokaj Tamás ingatlangazdálkodási igazgató, hozzátéve, érvénytelenítették a kiírást, nem érkezett be rá ugyanis pályázat.

Fotó: Juhász Ákos

- A kezdeti érdeklődés eléggé nagy volt a miskolci és környékbeli vendéglátással foglalkozó vállalkozások részéről, mégsem született eredmény egyelőre. Legtöbbeket azok a kötelezettségek érdekeltek, amik megkülönböztetik a kilátóban lévő és a tornyot övező ingatlanelemeket más vendéglátóhelyektől. Mivel projektforrásokból újultak meg ezek az ingatlanok, a bérléssel járnak bizonyos kötelezettségek is. Ilyen például a megszabott, évi kétszázhetven napos kötelező nyitva tartás, vagy a hulladék szelektív gyűjtésére irányuló feltételek.

A mostani kiírás lehetőséget nyitott arra, hogy az egyes ingatlanelemekre külön-külön pályázhassanak gazdasági társaságok. Így nem kell egy cégnek üzemeltetnie az összes ingatlant. 
A pályázat – bár eredménytelenül zárult – folyamatos beadási határidővel a továbbiakban is érvényes.

- Miskolc vendéglátósai keressék bizalommal a Holdingot, nyújtsák be pályázatukat, és mi szerződést fogunk kötni velük – fogalmazott a Miskolc Tv stábjának Prokaj Tamás.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!