Ugrás a tartalomra

Tudnivalók a tömeges oltással kapcsolatban

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. március 12. péntek 15:38
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház honlapján a következő tájékoztatást adja a következő napokban zajló oltásokkal kapcsolatban.

Közölték: a koronavírus járvány leküzdésének egyetlen hatékony eszköze a hazánkban is zajló oltási program megvalósítása.

A kórházban eddig mintegy 27 ezren részesültek koronavírus elleni védőoltásban, akiknek ezúton szeretnék megköszönni oltási hajlandóságát és az oltószemélyzettel történő korrekt együttműködését.

Március 15-én, 16-án és 17-én - naponta - megközelítőleg 3 ezer fő oltására kerül sor a Szentpéteri kapui telephelyen.

Kiemelten kérik, hogy az oltásra:

- a megadott időpont előtt leghamarabb 15 perccel előbb érkezzenek,

- az oltási időpontot ne késsék le,

- ruházatukat az időjárásnak megfelelően válasszák meg, számítaniuk kell 10-15 perc várakozásra,

- hozzák magukkal személyi dokumentumaikat, a TAJ-kártyát és az oltási behívót, értesítőt.

 

Fokozottan figyeljenek a parkolásra!

Hangsúlyozták, hogy az oltásra érkezők, lehetőség szerint (amennyiben egészségi állapotuk engedi) tömegközlekedéssel érkezzenek (maximum egy kísérő személy jelenlétével); gépkocsival történő érkezés esetén, ha módjukban áll, a kórházon kívüli parkolás lehetőségét válasszák, ugyanis az intézmény területén a parkolási lehetőség limitált.

Bár a kórház külön parkolókat, területet zár le az oltásra érkezők részére, ezzel együtt számítani kell torlódásra és parkolási nehézségekre, különösen a reggeli órákban. "Éppen ezért tisztelettel kérjük Önöket, lehetőség szerint a kórház kapuin kívül parkoljanak, aki csak teheti. Az intézmény közelében lakók pedig gyalogosan közelítsék meg az oltóhelyet" -zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló