Ugrás a tartalomra

Újra beindult az oktatás, de előtte tesztelték a tankerület pedagógusait

Miskolc TV/Bájer Máté
Utoljára módosítva
2021. január 07. csütörtök 10:51
A tesztelés önkéntes alapú, ha lesz oltás, annak beadása is egyéni döntés lesz.
Forrás: MiNap-archív/Juhász Ákos

Tavaly, december 18-án volt az utolsó tanítási nap. A téli szünetet követően, január 4-én azonban újra beindult az oktatás is, ami a járványhelyzet miatt továbbra sem a megszokott körülmények szerint zajlik.

- A Miskolci Tankerületi Központ általános iskoláiban – több mint 20 intézményben – normál munkarendben kezdődött meg a tanítás – mondta a Miskolc Tv-nek László István tankerületi igazgató, aki említett egy kivételt is. – Egy iskolánk meghosszabbította a téli pihenést a sí szünetre előirányzott tanítás nélküli munkanapokkal. A tankerülethez tartozó 6 középiskolában, a 14 év fölötti diákok számára továbbra is a tantermen kívüli digitális órarend van életben. Ha erről változás lesz, arról hivatásos értesítést kapunk majd, és aszerint fogunk intézkedni.

Január 2-án és 3-án városunkban is tesztelték a pedagógusokat.

- Ez egy önkéntes tesztelés volt, de természetesen több pedagógus vett részt rajta. A járási hivatal szakemberei végezték a tesztelést, a tankerület adminisztratív háttértámogatást nyújtott – részletezte az esemény hátterét László István.

A tankerületi igazgató szerint az oltás sem lesz kötelező elvárás.

- Teljesen személyfüggő, hogy a pedagógusok hogyan állnak az oltás kérdéséhez. Ha sor kerül rá, a döntésbe természetesen sem a fenntartó, sem az intézményvezető nem szól majd bele.

A Miskolc Televízió Híradójának információi szerint a középiskolákban leghamarabb jövő héten hétfőn folytatódhat a tanítás, ennek viszont az a feltétele, hogy a jelenleg még érvényes járványügyi intézkedéseket feloldja a kormány. Ellenkező esetben tovább folytatódik a digitális oktatás. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!