Ugrás a tartalomra

Választási felkészítés a megyeházán

baz.hu
Utoljára módosítva
2019. április 04. csütörtök 10:28
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Választási Iroda (TVI) szervezésében az EP képviselők választásával kapcsolatos tájékoztatót tartottak a vonatkozó jogszabályi- és az informatikai háttérről, kiemelt hangsúlyt fektetve az adatbiztonság témakörére szerdán délelőtt, a megyeházán.

Kovács János, megyei főjegyző, mint a TVI vezetője köszöntötte a résztvevő jegyzőket, aljegyzőket és bejelentette, hogy ezzel a rendezvénnyel hivatalosan is elkezdődött a megyében a május 26-ai EP választás lebonyolítására történő felkészülés. Emlékeztetett rá, hogy kisebb változtatásoktól eltekintve 29 éve (a rendszerváltástól) működik a meglévő választási struktúra. Kiállta az idő próbáját, ami a szervezett munkának is köszönhető. Kitért rá, hogy megyénkben 358 település található, ezért a választás lebonyolítása nagy kihívás, lesznek feladatok, munkák amelyeket időben el kell végezni.

Ezt követően ismertette a választással kapcsolatos magyarországi jogi hátteret. Szóba kerültek olyan speciális témák is, mint az átjelentkezés és a mozgóurna kérdése. Az előbbivel kapcsolatban több nagyvárosban korábban jelentkezett problémák megelőzése érdekében, jogszabályi úton történt intézkedés. Konkrét gyakorlati példákat is említett, illetve Kovács János szólt a jogorvoslati lehetőségekről is.

Ezt követően két előadás hangzott el az adatbiztonság, informatika témakörében.

További hírek

Olvasnivaló