Ugrás a tartalomra

Velünk a Város: Csöbör Katalin ismét becsapta a miskolciakat, fizetős lesz az M30

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. december 08. péntek 15:51
A miskolci civilek kérték, aláírásgyűjtést indítottak, hogy az M30 Miskolcot elkerülő szakaszát térítésmentesen lehessen használni továbbra is, hiába – írják.
autopalya_m30

Ahogyan arról csütörtökön beszámoltunk, fizetős lesz jövő évtől az M30-as út Miskolcot elkerülő szakasza. A témával kapcsolatban pénteken közleményt adott ki, ezt olvashatják az alábbiakban.

"Az ígéret szép szó, és mint a héten kiderült, annyi is maradt. Amit Csöbör Katalin, a Fidesz országgyűlési képviselője megígért, csak a miskolciak megtévesztését szolgálta. Kampányfogás volt. A Miskolc közlekedését, környezeti terhelését jelentősen enyhítő elkerülő útért januártól fizetni kell. Mindenkinek. A miskolci civilek kérték, aláírásgyűjtést indítottak, hogy az M30 Miskolcot elkerülő szakaszát térítésmentesen lehessen használni továbbra is.

A 3 ezer tiltakozóhoz csatlakozott a Velünk a Város frakció is, az intézkedés súlyos következményeire nyílt levelében hívtuk fel a kormány figyelmét, kérve visszavonását. Ahogy a hamis ígéretet tett Csöbör Katalin, úgy a Fidesz helyi képviselői sem méltatták figyelmükre. Így adták tudtára a miskolciaknak, számukra nem fontos, hogy kormányuk ezzel a pénzbehajtással az itt élők életét, egészségét terhelik meg a városra zúduló többletforgalom okozta levegő- és zajszennyezéssel. Veres Pál, Miskolc polgármestere is kiáll az M30-as miskolci szakaszának ingyenessége mellett, ezért egyeztetéseket kezdeményez az ügyben a Lázár János vezette szaktárcával.

A Velünk a Város frakció felszólítja Miskolc egyéni országgyűlési képviselőjét, Csöbör Katalint, teljesítse a miskolciaknak, amit 2021 decemberében, éppen Mikulás-napján bejelentett. Nyilvánvaló, hogy az állampárttá vált Fidesz politikusaként ehhez szükség lenne bátorságra diktatúrákban jellemző egyszemélyes kormányzati működés idején. Azonban kötelessége az itt élők képviseletét felelősen ellátnia. Ha ezt a képességét elveszítette, amit az M30 fizetőssé tétele jelez, álljon ki a nyilvánosság elé, ahogy két éve tette, kövesse meg a miskolciakat, amiért hamis ígéretével becsapta őket. Nem várjuk el, hogy a Fidesz-kormány pénzromlást fokozó, a forint értékét durván csökkentő lépései miatt az autósokat sújtó újabb megszorítását, a literenként 41 forinttal dráguló benzinár csökkentését elintézze. Azt viszont elvárjuk, hogy nézzen szembe a miskolciakkal, emelje fel szavát értük, ha valóban képviseli az érdekeiket. Ha nem tudja megtenni, mondjon le képviselői mandátumáról.

Bízunk benne, ebben segítségére lesznek az M30-as használóira kivetett kormányadóról mélyen hallgató miskolci fideszes képviselők. Ha figyelmüket a roncsautókról majd a megnövekedett autó- és tehergépjármű-forgalomra, dugókra helyezik, láthatják, mekkora kárt okoznak a városnak azzal, hogy a kormányuk százmillárdos pazarlásai miatti költségvetési hiányt a miskolciak életminőségét veszélyeztető pénzbehajtással próbálják csökkenteni."

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!