Ugrás a tartalomra

Y-híd – burkolatot kaphat a Csokonai utca

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. december 23. szerda 11:24
A város Építési Szabályzatának módosítását kezdeményezi az önkormányzat az Y-híd kapcsán. A módosítás a Csokonai és Fonoda utcát összekötő út által érintett területre vonatkozik.

A dokumentumban – amit ITT is elolvashatunk, vagy megtekinthetjük a Főépítészi Kabinetben – ismertetik: „a Csokonai utca közvetlenül a Kisfaludi úti felüljáró rézsűlábánál indul keleti irányba, majd a lakóterületek után burkolatlan mezőgazdasági útként folytatódik, egészen az ún. szennyvíztelepi út vasúti átjárójáig. Az elképzelés alapján ezt az utat építenék ki, ami a Fonoda utcába csatlakozva vállalható hosszúságú eljutási alternatívát jelentene a belső városrészek irányába. Az út műszaki terveit a HE-DO Kft. a beruházás részeként elkészítette, tervezője Rékó Tamás.

A nyomvonalat a hatályos Településrendezési Eszközök is tartalmazzák, azonban a nyomvonalvezetés és a csomóponti rend tekintetében jelen beruházás szempontjából nem az optimális megoldással. E tényre, továbbá konkrét beruházási szándékra való tekintettel mind a Településszerkezeti Terv, mind a Szabályozási Terv módosítása szükséges.”

Január 6-áig véleményezhető a készülő terv. Az önkormányzat ezeket írásban kéri Veres Pál polgármesternek címezve a polgármesteri hivatal Főépítészeti Kabinet címére (3525 Miskolc, Városház tér 8. sz. posta), vagy a partnersegiegyeztetes@miskolc.hu internet címre. A november 4-én meghirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a tervekkel kapcsolatosan lakossági fórum megtartására nincs lehetőség.

(A külső képünk még november végén készült, fotó: Juhász Ákos)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!