Ugrás a tartalomra

Zebraszerdával készülnek a 7IGEN-es népszavazásra

Kujan István
Utoljára módosítva
2023. szeptember 25. hétfő 15:35
Az oktatásban eluralkodó rendszerszintű, így Miskolcot és a vármegyét is érintő problémákra, valamint a 7IGEN-es népszavazás jelentőségére hívja fel a figyelmet az aHang megyei képviselete, több helyi és országos szervezet szintén helyben működő csoportjával közösen.
Képünk a májusi zebraszerdán készült. | Fotó: Horváth Csongor

Az aHang és partnerszervezetei a közeljövőben számos akciót szerveznek, beszélgetésre invitálva és csatlakozásra buzdítva a borsodiakat.

Indulásképpen egy úgynevezett zebraszerdára várják mindazokat, akiknek fontos a hazai oktatás ügye. Az eseményt szeptember 27-én, szerdán reggel 7 és 8 óra között tartják a belváros szívében, a Centrum áruház előtti zebránál.

Szeptember 28-án, csütörtökön délután 3 és 6 óra között pedig szintén a Centrumnál pultoznak. Itt mindenkinek lehetősége lesz kérdéseket feltenni, előregisztrálni a szavazásra és önkéntesként csatlakozni az esemény lebonyolításhoz (az előválasztáshoz hasonlóan).

Mindezeket egyébként online, a www.7igen.hu címen is meg lehet tenni.

- Az aHang és az Egységes Diákfront által kezdeményezett alternatív népszavazást előkészítő események, helyi akciók megszervezésében példaértékű összefogás valósult meg a helyi civilek között. Az aHang munkáját helyi partnerként segíti az Adom Diákmozgalom, a Helyi Civilek Szövetsége és a Padtársak is - tájékoztatták lapunkat az aHang megyei képviselői.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kicsivel kevesebb, mint egy hónap múlva kezdetét veszi Magyarország első, alternatív oktatási népszavazása. Az aHang és az Egységes Diákfront által szervezett alternatív referendumot október 23. és október 30. között tartják majd, ahol a választópolgárok 7 kérdésben mondhatják el a véleményüket az oktatásról - tudatta hétfői közleményében az aHang.

A két szervezet célja, hogy megmutassa: hiába lehetetlenítették el az összes oktatással kapcsolatos népszavazási kérdést, az emberek igenis véleményt akarnak mondani a rendszerről. Mindezért azt szeretnék, hogy legalább 200 ezer ember vegyen részt az alternatív népszavazáson, hogy nyomást tudjanak gyakorolni a kormányra.

A 7IGEN-es oktatási népszavazás több ponton is újítást hoz majd a hazai politikai részvételiség formájában. Például a referendumon szavazhatnak azok is, akik 2023. október 23-áig betöltötték a 16. életévüket.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!