Ugrás a tartalomra

Az utasok mellett csempész cigarettát is szállított egy román kisbusz

NAV
Utoljára módosítva
2024. június 10. hétfő 12:02
Egy kisbusznyi utas maradt le a repülőről, mert tudtán kívül kétezer doboz cigarettán ült.
Fotó: NAV

Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei - írta közleményben szerkesztőségünknek Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a NAV Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense.

A pénzügyőrök egy román kisbuszt állítottak meg az autóúton. Az utasokkal tele jármű Romániából tartott a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A járőrök az autó átvizsgálása előtt nyilatkoztatták a sofőrt és utasait arról, hogy szállítanak-e cigarettát, amelyre egyhangúan nemmel feleltek. Az egyenruhások az összes útiholmit megnézték: először egy sporttáskában és egy hátizsákban találtak negyven doboz cigarettát, majd két hatalmas bőröndben további kétezerharminc különféle márkájú dohányárut. Az illegális csomagok egy 56 éves férfihoz tartoztak, aki azt mondta, hogy a füstölnivalót Romániában vásárolta, majd Londonban akarta eladni. Repülőgéppel szeretett volna odajutni, az árut pedig egy török férfi vitte volna busszal - fejtette ki a sajtóközlemény. 

A pénzügyőrök a 2070 doboz, több mint négymillió forint értékű magyar zárjegy nélküli cigarettát lefoglalták, jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást. A férfi, akár hatmillió forint bírságra is számíthat - tudtuk meg. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!