Ugrás a tartalomra

Egyre többeknél váltja a vacillálást a vakcinázás 

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 23. kedd 16:27
Az oltási akcióhét első napján csaknem százharmincegyezer koronavírus elleni vakcinát adtak be, melyből minden hetediket kapta eddig oltatlan személy – ezzel pedig bőven hatmillió fölött a legalább egy dózissal rendelkezők száma hazánkban. 
Az oltási akció hét első napja a távirati iroda felvételén. Fotó: MTI/Vajda János

Százezernél is többen vették fel megerősítő, harmadik oltásukat; mintegy hétezren a másodikat; tizennyolc és félezer azok száma, akik egészen mostanáig nem oltatták magukat – derül ki a koronavirus.gov.hu tájékoztató oldalon közzétett hétfői statisztikából. 

Első dózissal oltottak száma: 6.043.116 
Második dózissal oltottak száma: 5.801.593 
Harmadik dózissal oltottak száma: 1.939.582 

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a közmédiának elmondta: valamennyi oltóhelyen folyik a munka, az irányításban katonák, az adminisztrációs tevékenységekben pedig kormánytisztviselők is segítenek. György István mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát. Közölte továbbá: arra kérték a kórházakat, hogy ha szükséges, a hosszú várakozási időt elkerülendő nyissanak új oltóhelyeket – áll az MTI közleményében. 

Fotó: MTI/Vajda János

Az oltási akcióhét hétfőn kezdődött, melynek lényege, hogy vasárnapig nem kell előzetesen időpontot foglalni, sem pedig regisztrálni. Az ország 101 kórházában és szakrendelőjében rendszerint 7 és 19 óra között várják a magukat beoltatni vágyókat. 
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a megyei központi miskolci, Szentpéteri kapu központjában,valamint a kazincbarcikai, az ózdi, a sátoraljaújhelyi és az edelényi városi kórházakban működnek oltóközpontok. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház területén felállított oltóközpont egyik oltópontjában kapta meg a délelőtt folyamán harmadik oltását kollégánk, akinek beszámolója szerint a regisztráció nélkül (nem időpontra) érkezők esetében továbbra is jelentős várakozási idővel kell számolni, de a tapasztalatok szerint hétfőhöz képest változás, hogy az oltásra jelentkezők inkább a reggeli és a délutáni órákban torlódtak fel az oltóközpont előtt.

Kedd délelőtt átmenetileg megpihenhettek a megyei kórház oltóközpontján dolgozók. Fotó: Parai Roland


Az oltási akcióhét keddi adatait cikkünk megjelenéséig nem közölte még a kormányzati koronavírus portál, amint ez megtörténik írásunkat frissítjuk.

Ahogyan korábban beszámoltunk, hétfőn 6518 új fertőzöttet és 171 a vírussal összefüggésben elhunytat regisztráltak. Lélegeztetőgépre 663, kórházi ellátásra 6830 beteg szorul.

További hírek

Olvasnivaló