Ugrás a tartalomra

Együtt és egyformán szegények

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 25. vasárnap 12:57
Igazi mesterek kincseit hozza el a Tudomány és Technika Háza színpadára a népszerű színész, Ötvös András.
Ötvös András / Fotó: Szécsi István, szinhaz.hu

A Terápia, az Aranyélet, A tanár, A Király, a Nyugati nyaralás, a Becsúszó szerelem, és a Nagykarácsony sztárja, Ötvös András, a Vígszínház fiatal színésze Miskolcra látogat szeptember 23-án, hétfőn. Ő ezt mondja magáról:

„Ötvös András vagyok és szegény. Nem, ne úgy értsék, hogy szegény Ötvös András...! Sokkal inkább arról van szó, hogy az éppen aktuális fizetésemet, társadalmi helyzetemet és az engem körülvevő életkellékeket tekintve nem ütöm meg azt az áhítottnak hitt szintet, melyet a hazug tökéletességre erővel hergelő reklámszövegek ránk erőltetnek. Teszik ezt azért, hogy hátha emiatt - magamat rosszul érezve - komolyabban kezdek fogyasztani, vásárolni. És persze így még szegényebb leszek. Úgy döntöttem, hogy nem ezt az utat választom. Szegénységemet és a beleérzett kiszolgáltatottságomat az igazi mesterek kincseivel szeretném ellensúlyozni. Talán leginkább azért, mert ezek manapság már nem mindenkinek jelentenek valódi gazdagságot. Orbán Ottó, Hajnóczy Péter, Kertész Imre, Füst Milán, Lázár Ervin, József Attila, Pilinszky János mondatai nekem segítenek élni és ha nekem, akkor talán másoknak is. Erre az estére együtt és egyformán leszünk szegények.”

A tavasszal indult „TTH Színpad - Harsányi Attila és vendégei” őszi sorozatában folytatódik a teljes esték varázsa a miskolci Tudomány és Technika Házában. A 19 órakor kezdődő előadás előtt már egy órával érdemes érkezni: élő zene és egy-egy pohár bor várja a nézőket, az előadás után pedig az „after csevely” keretében a fellépők találkoznak a kávéházi térben a közönséggel.

Jegyek elővételben tixa.hu és a technikahaza.hu oldalakon, illetve az Antik art Café kávézó és antikváriumban (Déryné utca 2.) kaphatók.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!