Ugrás a tartalomra

Elmarad a Kutyagolás vasárnap a MÁSA-nál

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. augusztus 09. péntek 09:31
Az árva kutyusok védelmében, a visszatérő hőség miatt marad el a sétáltatós nap az állatmenhelyen.
állategészségügyi telep nyílt nap kutyagolás
Nyári nyílt nap a Miskolci Állategészségügyi Telepen / Fotó: Mocsári László

Hétvégén újra kitör a kánikula, ami nemcsak az emberek, de négylábú barátaink egészségét is megterheli. Éppen ezért a Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) nem tartja meg kutyás sétáltató napját. Azt az egyébként kedvelt alkalmat, amikor az állatbarátok kivihetik sétálni védenceiket a környékre – adta hírül közösségi oldalán augusztus 8-án, csütörtök délelőtt a MÁSA. A következő Kutyagolás időpontjáról is itt lehet majd tájékozódni. 

Szigorúbb szabályok nyáron

A Miskolci Állategészségügyi Telep nyílt napjainak időpontját szintén az időjáráshoz igazítják nyáron, amit az üzemeltető Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. honlapján tesznek mindig közzé.

- Nyílt napjainkon 15-20 percre maximáltuk a séták hosszát a meleg napokon. Mindig kérjük a sétáltatókat, hogy vizezzék be a kutyusokat, mielőtt kivinnék őket. Emellett hangsúlyozzuk, hogy ne a betont vegyék célba, hanem a füves területen maradjanak velük. Akár a patakba is beengedhetik őket, hogy az állatok tudjanak hűsölni – mondta el érdeklődésünkre Szegedy Eszter, a Miskolci Állategészségügyi Telep vezetője. 

- Mindezen intelmek ellenére rögtön az első nyári nyílt napon előfordult, hogy egy kutyust hőguta jeleivel, egy másikat pedig égési sérüléssel a tappancsain hoztak vissza a helyére. Emiatt a következő nyílt napot a 40 fokban nem tartottuk meg. Mellesleg az emberekhez hasonlóan az állatok sem igénylik annyira a legnagyobb hőségben a mozgást – fejtette ki. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!