Ugrás a tartalomra

Fejében a Miskolc-térkép

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2022. február 27. vasárnap 10:11
Városunk „hétköznapi hőseinek” életébe betekintést nyújtó cikksorozatunk múlt heti részében már megismerkedhettünk a MiReHu egyik veterán dolgozójával. Nem kevésbé rutinos szereplőjét mutatjuk be a helyi szemétszállításnak ezúttal is.
Fotó: Juhász Ákos

Hegedűs József több mint öt évtizede autószerelő szakmunkástanulóként került be a cég akkori jogelődjéhez. Mire aztán 1975-ben a volán mögött találta magát. Azóta is – a rendszerváltozást követő páréves periódust leszámítva – a mindenkori hulladékgazdálkodási vállalat gépkocsivezetője.

– Ha nem változtatták volna meg a közterületek neveit, akkor felsorolnám a város összes utcáját – számolt be a taxisokat megszégyenítő helyismeretéről.

Külön irományt igényelne, hogy a járműpark átalakulásán végigkalauzoljon bennünket. Mindenesetre a hordókból és lavórokból a Csepel platójára borogatott „hőskorszak” senkit se tévesszen meg: a kukás járgányok rendszerint új gépjárművekből kerültek ki, annál is inkább, mivel – kisebb transzformálást követően – mindmáig gyakorta vetik be őket hóekézés, téli síktalanítás, útlocsolás és -seprés során.

– Van velem két ember, akiknek a testi épségéért felelek. Ezentúl pedig a forgalomra és a gyalogosokra is figyelek. Mindeközben úgy kell megállnom, hogy a lehető legkevesebbet húzogassák a kukákat. Összetett munka, teljes koncentrációt igényel – hangsúlyozta.

József idén tölti hatvanhetedik életévét. Miskolcon lakik. Két gyermeke és két unokája van. Két kollégájával már tíz éve alkotnak összeszokott brigádot. Jelenlegi munkaeszköze egy Renault teherautó, amivel könnyedén elmanőverez a legszűkösebbre szabott utcákon is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!