Ugrás a tartalomra

A vendégek pihenéséért dolgozik

Répássy Olívia
Utoljára módosítva
2022. február 05. szombat 13:15
Hétköznapi hősök sorozatunkban most Lajka Józsefet és munkáját mutatjuk be, aki több mint tizenöt éve fürdőgépész a Miskolctapolca Barlangfürdőben. Célja, hogy műszaki tudásával a fürdőszolgáltatást biztosítsa a Barlangfürdőbe látogató vendégek és turisták részére.
Fotó: Juhász Ákos

Mindig vágya volt, hogy a turizmusban dolgozzon. – Akkor még nem tudtam hogy, hogyan lehetséges, de egy kezelés alkalmával jártam a Barlangfürdőben az aquaterápiás részlegen, ahol nagyon megtetszett a fürdőszolgáltatás, az ott dolgozó emberek és az ehhez kapcsolódó műszaki kiszolgáló egységek üzeme. Egy év múlva a cégnél találtam magam mint fürdőgépész, ahol a mai napig is tevékenykedem. A vendégek élményszintű, egészséges fürdőkultúráját támogatjuk – mondta Lajka József, aki hozzátette, szereti a szakmáját, már-már hivatásként tekint rá.

Sok minden múlik a gépészeken: például a víz minősége, az élményelemek működése és a karbantartás is. – Feladataink közé tartozik a medencék vizeinek kezelése, mechanikai és vegyi technológiák alkalmazása, a lég- és fűtéstechnika üzemeltetése és a teljes komplexum karbantartása. Összetartó csapatban dolgozhatom, a kollégáim egytől egyig remek szakemberek. A munkabeosztásom a családomhoz igazítható, így szeretek ebben a szektorban és ebben a fürdőben dolgozni – mondta.

A tudását a cég a közkedvelt száraz lábas túrák alkalmával is igénybe veszi, ahol a kiszolgáló műszaki berendezéseket, a termálvízkutat mutatja meg az érdeklődőknek.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!