Ugrás a tartalomra

Felfüggesztett börtönre ítéltek egy brutális támadót

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. július 12. péntek 10:31
Egy buszon tört ki verekedés, aminek következtében az egyik áldozat elvesztette az eszméletét.

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, aki régebb óta fennálló családi viszályt kívánt erőszakkal rendezni. Az ítéletben megállapított tényállás szerint a vádlott sógora egy másik borsodnádasdi családdal haragos viszonyban állt. A sógor a vádlottal és saját hozzátartozóival elhatározta, hogy verekedéssel fogják rendezni a vitát és a rivális család egyik férfi tagján elégtételt vesznek - tudatta portálunkkal közleményben Tőzsér Ildikó, a Miskolci Törvényszék sajtószóvivője. 

2021 szeptemberének egyik estéjén a vádlott rokonai társaságában egy buszmegállóban várakozott a másik család érkező két férfi tagjára (apára és fiára). Először az apa szállt le a buszról annak érdekében, hogy békítse az ott megjelenteket. Amikor azonban le akart lépni a járműről, a vádlott és ismeretlen társa szembe helyezkedett vele és egyikük a nála lévő bottal olyan erővel fejen ütötte a férfit, hogy eszméletét vesztve a földre esett. A vádlott és társa ennek ellenére még többször fejen ütötte a fekvő sértettet - tájékoztatott a közlemény. 

A bántalmazást az autóbusz vezetőjének felszólítására sem hagyták abba, cselekményükkel akkor hagytak fel, amikor látták, hogy a sértett nem tér magához, illetőleg megtudták, hogy a buszsofőr már hívta a rendőrséget és a mentőket. A bántalmazás következtében a sértett koponyaalapi törést és felső állcsonttörést szenvedett el, amelyek közvetlenül életveszélyes sérülések. A bíróság a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette - adták hírül. 

A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, rendezett életkörülményeit, azt, hogy kiskorú gyermek eltartásáról gondoskodik, valamint a közel 3 éves időmúlást. Ezzel szemben súlyosító körülmény az erőszakos bűncselekmények elszaporodottsága. Az ítélet nem jogerős - emelték ki. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!