Ugrás a tartalomra

Haditorna-versenyt tartottak Miskolcon

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. október 07. hétfő 18:08
Rekord létszámmal rendezte meg a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium az Országos Haditorna Verseny Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei döntőjét Miskolcon. Idén csaknem harminc középiskolás csapat vett részt az eseményen.
Mocsári László képgalériája

Az eseménynek a Borsodi Építők Volán pálya adott otthont, ahová rekord létszámmal érkeztek csapatok köztük a tavalyi győztesek is. A nyolc versenyszámból álló megmérettetés célja a sport és az egészséges életmód népszerűsítése, valamint a Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítése – tudta meg stábunk helyszínen hétfő délelőtt.

A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium által szervezett Országos Haditorna Verseny Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei döntőjén idén huszonnyolc iskola csaknem harminc csapatának több mint száztíz versenyzője mérte össze tudását. A laser run versenyszámban nem csak futásban, hanem célzásban is összemérték ügyességüket a tanulók.

– A verseny célja, hogy az egészséges életmód és a sport tevékenységén keresztül közelítsük kicsit a civil társadalmat a magyar honvédség felé, és ebben tükröződnek az akadálypályának az elemei is. Valamennyi pályaelem a magyar honvédséghez kötődik, így az akadálypálya, a kézigránátdobás és a mátrixfutás is – tudtuk meg Csetneky Krisztinától, a 4. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda hadnagyától, beosztott tisztjétől.

A katonai kiképzés lényeges szegmensei az egészségügyi foglalkozások, ezért egészségügyi verseny, továbbá egy honvédelmi totó is várt a középiskolásokra. A megmérettetések mellett a diákoknak lehetőségük volt a helyszínen felállított toborzópontok meglátogatására, ahol tájékozódhattak a tartalékos katonai szolgálatról, illetve a továbbtanulási lehetőségekről.

Az iroda megbízott vezetője, Csoma Gábor százados érdeklődésünkre kifejtette: ilyenkor a Magyar Honvédségen elérhető olyan továbbtanulási lehetőségekről is tudnak felvilágosítást adni, mint amilyen az egyéves tanfolyami rendszerű altisztképzésük vagy a Közszolgálati Egyetem honvédtisztképzése is.

A miskolci vármegyei forduló nyertes csapata a jövő tavasszal megrendezett országos döntőre jut tovább, ahol a legügyesebb csapat tagjai plusz pontokat szerezhetnek a továbbtanuláshoz. 

További hírek

Olvasnivaló