Ugrás a tartalomra

Hamis sportcipőket fogtak a határon

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 06. péntek 08:32
Bulgáriából szállította a márkásnak tűnő sportcipőket egy kamion a gyulai határátkelőhelyre.
Hamis cipő / Fotó: NAV

Egy bolgár kamion rakterét vették alaposan szemügyre a járőrök szeptember elején a gyulai határátkelőhelyen. A bemutatott papírok alapján Bulgáriából szállított cipőket a teherautó. A plafonig pakolt kartonokból százával kerültek elő a márkásnak tűnő cipellők. Azonban a lábbelik csomagolása és silány minősége arról árulkodott, hogy azok mindegyike hamisítvány, amit a márkák jogosulti képviselői is alátámasztottak. A hamis lábbelik úti célja hamar megváltozott, Spanyolország helyett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) bűnjelraktárába vették az irányt - adta hírül portálunknak közleményben Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a NAV
Bevetési Igazgatóságának sajtóreferense.

A NAV Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei több, mint 7 ezer pár lábbelit foglaltak le, amelyek közel 300 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a jogtulajdonosnak. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indult eljárás - tudatták. 

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nem csak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A hamis ruházati termékek vagy lábbelik esetében előfordulhat, hogy olyan vegyi anyagok kerülnek az emberi szervezettel kapcsolatba, amelyek akár az egészségre is ártalmasak lehetnek - tájékoztattak. 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!