Ugrás a tartalomra

Az Év iskolaőre lett - veszélyes támadótól védte meg a gyerekeket

Miskolc Televízió / Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. augusztus 27. kedd 23:16
Csécsi Tibor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársa kapta az „Év iskolaőre” díjat.
Csécsi Tibor a kitüntetésével / Fotó: police.hu

A nemzeti ünnep alkalmából Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőr-főkapitány augusztus 21-én a Rendőrségi Igazgatási Központban nyújtotta át a A 2023/2024-es tanévben az iskolaőri feladatok legkiemelkedőbb végrehajtása elismeréséül a „2024. év iskolaőre” díjat Csécsi Tibornak. 

- Tavaly szeptember 7-én 8 óra körüli időben a Szerencsi Szakképzési Centrum Encsi Aba Sámuel Szakképző Iskolájában teljesítettem szolgálatot. Észrevettem, hogy egy általam ismeretlen személy lép be az iskola területére. Elindultam felé, köszöntem és megkérdeztem, hogy miben tudok segíteni. Akkor már láttam, hogy a kezében van egy nagy méretű konyhakés, amit maga elé tart. Csak annyit mondott, hogy „jöttem a dögért, jöttem a dögért.” Folyamatosan ezt ismételgette és elindult az iskola irányába – idézte fel az esetet Csécsi Tibor iskolaőr a Miskolc Televízió munkatársának. 

Elmondta, hogy akkor már az iskolában gyermekek és dolgozók tartózkodtak. Emiatt megállásra szólította fel a férfit, illetve arra, hogy tegye le a kést és hagyja el az iskola területét, különben kényszerítő eszközt alkalmaz rajta. Az iskolaőr beszámolója szerint az illetőn látszott, hogy valamilyen szer hatása alatt áll, mert a pupillái ki voltak tágulva és a mozgása kontrollálatlan volt. A felszólításra nem engedelmeskedett, ezért az iskolaőr gázspréht vetett be ellene, majd gumibottal leütötte. Amikor feltápászkodott, egy az iskola mellett lévő patakmeder mocsaras részébe beszaladt. 

További elmondása szerint az iskolaőr segítséget kért a rendőrkapitányságtól, akik lefolytatták a további intézkedést. Az illető az iskolába nem jutott be. 

A szülők is hálásak

- A szülők, amikor értesültek róla, hogy mi történt, sokan odajöttek és megdicsértek, illetve megköszönték azt, amit tettem. A szóban forgó eset után döntöttek úgy a parancsnokaim, hogy felterjesztenek erre a díjra, ami nagyon meglepett. Aztán az Országos Rendőr-főkapitányság ezt jóváhagyta. Nagyon örültem neki, mert jó pár évet töltöttem a rendőrség kötelékében és ilyen megtisztelő díjat még soha nem vehettem át – fejtette ki. 

Hozzátette, hogy munkájában az a legfőbb célja, hogy biztosítsa az oktatási tevékenység zavartalanságát, azzal, hogy rendet tart és betartatja a jogszabályokat. 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!