Ugrás a tartalomra

A Kaffka tanári karának egy csoportja is szolidaritást vállal a sztrájkoló pedagógusokkal

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. február 24. csütörtök 21:21
A lapunkhoz eljuttatott közleményben azt írják, bár ők egyelőre nem szüntetik be a munkát, egyetértenek azzal, hogy a korábban elfogadott kormányrendelet súlyosan csorbítja a tanárok alaptörvényben megfogalmazott jogait.
Fotó: magánarchívum


Szolidaritást vállal a Miskolci Könyves Kálmán Általános Iskola és AMI Kaffka Margit Általános és Alapfokú Művészeti Tagiskolája tanári karának és NOKS-os dolgozóinak egy csoportja azokkal a tanárokkal, akik a február 11-én megjelent, a tanárok sztrájkjogait ellehetetlenítő kormányrendelet miatt az előző napokban nem vették fel a munkát vagy a közeljövőben tervezik a polgári engedetlenséget – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az iskola tiltakozó közössége.

- Egyetértünk tanártársainkkal abban, hogy fenti rendelet az esetleges sztrájkot a tényleges érdekérvényesítésre alkalmatlanná teszi, at – fogalmaznak.

A levélben az áll: „magyar oktatás válsághelyzetben van, ezért sürgetőek a változtatások. melyek nem pusztán a pedagógustársadalom, hanem elsősorban a gyermekeink és szüleik érdeke. „Ezért tartjuk fontosnak, hogy ezek a kérdések nyilvánosságot kapjanak, aminek az egyik formája a sztrájk” – szőgezik le. 

„Kijelentjük, hogy a szolidaritási nyilatkozat megtételéről egyenként, önállóan döntöttünk, függetlenül iskolánktól, vezetőinktől, az intézményünket irányító tankerülettől és a szakszervezetektől. Mi magunk egyelőre nem élünk a polgári engedetlenség eszközével, de valljuk, hogy a sztrájk alapjog! – zárul a közlemény.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!