Ugrás a tartalomra

Közel kétszáz fős az új miskolci munkásszálló

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 14. szombat 10:58
Az építkezés még tavaly kezdődött, a Divinus Ingatlanbefektetési Zrt. reményei szerint december elsejével az épület megnyitja kapuit.
Munkásszállás a Fonoda udvarban Fotók: Mocsári László

A József Attila utca 74. szám alatti munkásszálló kiváló elhelyezkedéssel bír: mindössze öt perc autóútra a városközponttól, ugyanakkor a várost elkerülő körgyűrű északkeleti kijáratánál található, így könnyen megközelíthető az autópálya. Emellett mindössze pár percnyire van a Miskolci Ipari Parktól, de a Déli Ipari Parktól sem esik túlságosan messze.

A Divinus Ingatlanbefektetési Zrt. értékesítési vezetője szerint Miskolc kedvező helyzetben van nemzetközi közlekedési és kereskedelmi szempontból kiváló földrajzi adottságainak köszönhetően. Három szomszédos ország, Szlovákia, Ukrajna és Románia egy órán belül elérhető, és közvetlen kapcsolódást biztosít az európai úthálózathoz Ausztria, Szlovénia és Horvátország irányába.

– Miskolc és környéke Magyarország második legnagyobb agglomerációjával rendelkezik, és az ország többi régiójához képest itt viszonylag magas a szabad munkaerő-kapacitás. Az utóbbi években a városvezetés kiemelt figyelmet fordított a belváros rehabilitációjára és az ipari parkok infrastruktúrájának fejlesztésére, ennek köszönhetően számos nemzetközi kereskedelmi és gyártó vállalat hajtott végre nagyberuházásokat a városban – fogalmazott érdeklődésünkre Szigeti Virág.

Megtudtuk: jelenleg még tárgyalásokat folytatnak a város és a régió iránt elkötelezett cégekkel, vállalkozásokkal, amelyek egyben vagy épületegységenként hosszú távú együttműködésben gondolkodnak velük dolgozóik színvonalas elhelyezése érdekében.
A munkavállalói hotel összesen százkilencvennyolc férőhelyes. A szálló hat épületszárnyból áll, melyek közműellátottsága és megközelíthetősége egymástól független, így lehetőség van arra, hogy a szárnyakat külön adják ki. Az egyes apartmanok huszonnégy és negyven közötti dolgozót képesek befogadni.

A mosókonyhával, rozsdamentes konyhablokkokkal, hőszivattyús fűtés- és hűtésrendszerrel, apartmanonként egyedi elektromos bojlerrel, szobánként vizesblokkal és hűtőszekrénnyel ellátott létesítménybe októberben már meg is érkeznek az új, minőségi szoba- és fürdőszobabútorok. A használatbavételi engedélyt követően pedig át is adhatják az ingatlant – árulta el a Divinus Ingatlanbefektetési Zrt. értékesítési vezetője lapunknak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!