Ugrás a tartalomra

Lenyűgözte a miskolci közönséget az új magyar filmben szereplő Patrick Duffy

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 13. péntek 21:27
Hatalmas ovációt váltott ki péntek délután Vékes Csaba vígjátékának premierje a 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon. Nem meglepő módon a legnagyobb tapsot a hazánkba ellátogató Dallas-sztár kapta.
Fotók: Horváth Csongor

Ahogy azt az elmúlt egy hétben olvasóink jól nyomon követhették: nemcsak a legnagyobb filmekkel találkozhatunk a CineFesten, hanem az alkotóikkal is. Így látogatott a nemzetközileg elismert miskolci moziünnepre az elsősorban a Dallas-sorozat Bobby Ewingjaként ismert Patrick Duffy. Miként arról másik cikkünkben beszámoltunk, az amerikai sztár már csütörtökön belekóstolt a borsodi vármegyeszékhelybe.

Az idén hetvenötödik évét betöltő színész Vékes Csaba új filmjének, a Lepattanónak a szereplőjeként tűnt fel péntek délután a Művészetek Házában. A nagy sikerű Szia, Életem! egyik rendezőjének új magyar vígjátéka a fesztivál East of Europe programjában kapott helyet. A premiervetítést 15:45-kor a Pressburger-teremben tartották. Az 1978-ban indult kultikus szérián kívül Duffy később az Egyről a kettőre sorozatban a komikus oldalát is megmutatta, így a saját pénze után futó amerikai szerepét örömmel vállalta el a Lepattanóban.


Kálmánnak (Scherer Péter) a gombfoci nem gyerekjáték, hanem egy véresen komoly sportág. Csapatával épp az Európa-bajnokságra készül. Megszállottak ők, a gombfoci szent őrültjei, a „pöci-foci” aranyujjú titánjai. Komoly esélyük is lenne a kijutásra, ám a selejtező hajrájában pénzügyi okokból kizárják őket. Mindannyijuk élete válságba jut, hiszen elvesztik azt, ami a legértékesebb volt az életükben. Nem várt megoldás érkezik azonban, amikor egy milliárdos (Patrick Duffy) tévedésből százmillió forintot utal a számlájukra. Bár tudják, hogy a pénz nem őket illeti, túl nagy a kísértés, hiszen így esélyük nyílik kijutni az EB-re… A Lepattanó érzelmes sportvígjáték az esendőségről, a szeretetről, a kitartásról, és tisztelgés a sokunk által kedvelt fantasztikus magyar játék, a gombfoci előtt.


A Pressburger-teremben tartott ünnepélyes vetítést követően a színpadra szólították a film megjelent alkotóit és szereplőt. Vékes Csaba rendező úgy fogalmazott, nagy élmény volt végre a közönséggel együtt is megtekintenie alkotását, elvégre ő maga már több mint háromszázszor látta azt az utómunkálatok során.


Scherer Péter színész régi vágya teljesült azzal, hogy immár a filmvásznon keresztül és a valóságban is eljutott a CineFestre. Mint mondta: szinte legelső pillanatától bábáskodott a film felett, éppen ezért afféle csodaként élte meg, hogy "a semmiből teremtettek valamit".

A miskolci és magyar közönség felé végül Patrick Duffy is intézett néhány szót. A tengerentúlról érkező illusztris vendég hatalmas élménynek nevezte itteni látogatását, a filmet pedig az utóbbi idők egyik legfantasztikusabb és legkedvesebb alkotásának tartja.


A filmet 18:30-kor a Zukor-teremben is levetítették, amit egy közönségtalálkozó követett. A beszélgetésen Vékes Csaba rendezőn kívül Roskó Péter producer, Scherer Péter, Derzsi Dezső, Waskovics Andrea, Katona László, Fekete Zsolt, Ónodi Gábor színészek és természetesen a film szupersztárja, Patrick Duffy is részt vett. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!