Ugrás a tartalomra

A Miskolci Egyetem karriert is ad, nem csak diplomát

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 30. hétfő 11:42
Nyolc kar, tizenkét képzési terület, több mint kétszáz szak. A Miskolci Egyetem a lehetőségek tárháza  a műszaki és földtani tudományoktól a jogtudomány, az egészségtudomány és a bölcsészettudományon át a zeneművészeti képzésekig. (Támogatott tartalom.)
Fotó: Miskolci Egyetem

Piacképes diplomák, versenyképes és pénzre váltható tudás, karrierutak, ösztöndíjak, hallgatói támogatások is szerepelnek a kínálatban.

Új év, új szakok, új szabályok

Az idei felvételi időszak újdonsága az is, hogy az önköltséges képzésekre felvett hallgatók legjobb tíz százalékának a befizetett önköltség összegét pályázati úton, ösztöndíjként visszautalja az egyetem. A sorrendet a felvételi összpontszám alapján állapítják majd meg.

Az alap-, osztatlan és mesterképzéstől a doktori iskolákig terjedő oktatási kínálat folyamatosan bővül. A jövő tanévben először indul a kommunikáció- és médiatudomány, az informatikatanár és a közgazdasági adatelemző-képzés, de első alkalommal hirdetik meg angol nyelven a gazdálkodási és menedzsment szakot.

A 2023. évi felvételi eljárásban a Miskolci Egyetem nem határozott meg minimumpontszámot, a felvehető diákok számának a kari kapacitások szabnak határt. Öt szak – a jogász osztatlan képzés, az anglisztika és germanisztika alapképzések, az angol nyelv és irodalom, valamint a német nyelv és irodalom osztatlan tanári képzések – kivételével pedig nem követeli meg az intézmény az emelt szintű érettségit a felvételizőktől.

Az önállóság szabadsága

A miskolci Egyetemváros kivételes természeti adottságú campusán minden egy helyen megtalálható, ami a diákéletet szolgálja: a kétezer férőhelyet kínáló kollégiumok, ahonnan pár perc sétával elérhetőek az oktatási épületek, az étterem, a sportlétesítmények és a diákklubok. A tanulás mellett az egyetemi fesztiválokon, a szabadidős rendezvényeken az önállóság szabadságát is át lehet élni.

A Miskolci Egyetem nemcsak diplomát, hanem karriert is ad! A szakmai kiválósági programok, az újító szellemű oktatási-kutatási tevékenység az idegen nyelven tartott képzésekkel és a külföldi tanulmányi ösztöndíj-lehetőségekkel kiegészülve előszobái lehetnek az itt végzett hallgatók nemzetközi sikereinek.

Szellemi világörökség

Az universitas büszkén őrzi a selmecbányai jogelőd iskola alapításáig, 1735-ig visszanyúló gyökereit. Az azokból az időkből fennmaradt, a szakma szeretetén és a közösség összetartozásán alapuló évszázados diákhagyományok ma ott szerepelnek a kulturális világörökség jegyzékében.

MIT ÉS MEDDIG? FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI MENETREND 2023
JELENTKEZÉSI ÉS HITELESÍTÉSI HATÁR­IDŐ 2023. FEBRUÁR 15.
Eddig lehet jelentkezni a szeptemberben induló képzésekre. Szintén eddig a határidőig lehet hitelesíteni a felvételi kérelmet, melyet ügyfélkapun keresztül kell megtenni. A jelentkezési határidő egyben az eljárási díj befizetésének határideje is (ha van kiegészítő eljárási díj).
FOLYAMATOS TÁJÉKOZÓDÁS ÉS ELLEN­ŐRZÉS. Várhatóan 2023. április 20-ától ellenőrizni kell az E-felvételiben az adatokat, a dokumentumok és az adatok feldolgozottságát, majd a beérkezett adatok vagy a feldolgozott dokumentumok alapján járó pontokat, többletpontokat.
ADAT- ÉS SORRENDMÓDOSÍTÁSI HATÁR­IDŐ, DOKUMENTUMPÓTLÁSI HATÁRIDŐ. Adatmódosítás, egyszeri sorrendmódosítás és a jelentkezéskor rendelkezésre nem álló dokumentumok benyújtásának határideje: 2023. július 12.ű
A PONTHATÁROK KIHIRDETÉSE. Kihirdetik a ponthatárokat (várhatóan 2023. július 26-án), melyeket a felvi.hu-n tesznek közzé. Ekkor derül ki, hogy kit melyik képzésre vettek fel.

MINAP230128_06
A képre kattintva az oldal nagyobb méretben is megnyílik.

 

MINAP230128_07
A képre kattintva az oldal nagyobb méretben is megnyílik.

 

Programok

Jelenleg nincsenek programok!