Ugrás a tartalomra

A múltat is megidézik a Vasas napok

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. szeptember 06. péntek 19:46
A kétnapos rendezvényt már harmadik alkalommal szervezik meg. 
A szakmai nap után szombaton családi programok következnek a Vasas előtt. Fotó: Juhász Ákos

Felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt szóló programokkal várják az érdeklődőket a hétvégi Vasas napokra. A kétnapos esemény egy szakmai nappal kezdődött pénteken. A Vasas Szerszám Központ előtt a legnívósabb szerszámgyártó vállalatok vonultak fel, ahol bemutatókkal és akciós vásárlási lehetőségekkel vártak mindenkit. 

Kocsák Gábor, a központot üzemeltető PHOBEX Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, a rendezvénnyel az üzlet a harmadik születésnapját is megünneplik. „Maga a vállalat szintén szeptemberben alakult huszonhat évvel ezelőtt és ez egy vevőtalálkozót is tartunk, számukra is készülünk kedvezményekkel” – kezdte.

A szakmai nap után szombaton aztán a családi programoké a főszerep: lesz kézművesvásár: lesznek sport és táncbemutatók, fellép a Miskolci Mazsorett Egyesület, Bellus István a Dumaszínházból, a nap fénypontjaként pedig az Ildi Rider zenekar ad koncertet. Kocsák Gábor azt mondta, fontos nekik, hogy az üzletüknek otthont adó egykori Vasas Művelődési Központ örökségét is tovább vigyék, annak értékeit megőrizzék. 


– Megpróbáltuk feleleveneni a régi Vasas Munkás Napokat, melyeket annak idején ugyanígy szeptemberben tartottak. Bár azóta a világ megváltozott, bízunk benne, hogy sikerül megidézni a régi rendezvény hangulatát itt, az Újgyőri főtéren. Ugyanez a helyzet a központtal: bár a Vasast annak idején át kellett alakítani az új funkcióhoz, ezt úgy tettük, hogy ma is látható, érezhető az épület lelkülete, ezt szeretnénk mi fenntartani. Emellett büszkén hirdetjük, hogy lehet úgy is működni, hogy közben a múltat tiszteljük, becsüljük és újból megidézzük – zárta a Vasas tulajdonosa. 

A rendezvény részleteiről további információ a Vasas Szerszám Központ honlapján található. 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!