Ugrás a tartalomra

Csöbör Katalin és Kiss János is átvette megbízólevelét

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. április 19. kedd 20:07
Az országgyűlési választás eredménye az elmúlt napokban lett jogerős, ennek értelmében a következő négy évben a két kormánypárti politikus képviseli majd Miskolcot és térségét a Parlamentben.

Fotók: Horváth Csongor

Átvették megbízólevelüket Csöbör Katalin és Kiss János országgyűlési képviselők kedden délután a miskolci városházán. Ahogyan az ismert, az április 3-án megtartott országgyűlési választás eredménye április 16-án vált jogerőssé.

– Ez annyit jelent, hogy az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottságok meghozták határozatukat, az ellen semmilyen kifogás, fellebbezés, jogorvoslati lehetőség nem érkezett be, ennek köszönhetően adhattuk át ma a megbízóleveleket Borsod-Abaúj-Zemplén Megye 1-es és 2-es választókerületeiben – részletezte Ignácz Dávid, Miskolc jegyzője.

A végeredményről szintén beszámoltunk korábban. Eszerint az 1-es választókerületben Csöbör Katalin 22 978 szavazatot kapott, ezzel ő nyerte a választást. A politikus negyedik ciklusát kezdheti meg országgyűlési képviselőként.

- Mindenkinek köszönöm, aki élt demokratikus jogával és az idei országgyűlési választáson is leadta voksát. Nagyon nagy öröm és büszkeség nekem, hogy negyedik alkalommal szavaztak meg képviselőnek a térségben élők, ráadásul minden választás alkalmával egyre többen és többen voksolnak rám, hiszen 2014-ben például 16 ezren szavaztak rám, idén pedig csaknem 23 ezren – kezdte Csöbör Katalin.

A képviselő kiemelte, tizenkét évvel ezelőtt pozitív fejlődésnek indult a térség. „Az infrastrukturális beruházásoknak köszönhetően mára vonzóvá vált Miskolc és környéke a beruházók számára, ma már nem munkanélküliségről beszélünk, hanem munkaerőhiányról. Számos közintézményt újítottunk meg, szolgáltatásokat fejlesztettünk, sportlétesítményt, strandot építettünk, de maradt még munka a következő ciklusra is. Azt ígérem mindenkinek, hogy mindenkivel hajlandó vagyok együtt dolgozni, aki a térségünk fejlődéséért küzd, és nem csak beszél róla. Ahogy eddig is, a jövőben is mindent meg fogok tenni, hogy az ehhez szükséges forrásokat megszerezzem – mondta a politikus.

A 2-es választókerületben Kiss János vehette át megbízólevelét, aki 20.602 voksot kapott, ezzel ő nyerte a választást. A politikus az elmúlt hetekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: ennek az útnak mindig a vége a legérdekesebb, amikor az ember elnyeri a választópolgárok bizalmát. „Ezt kell majd megszolgálnom az elkövetkezendő négy évben arra koncentrálva, hogy ez a bizalom megőrződjék” – jelentette ki Kiss János, aki képviselőtársához hasonlóan köszönetet mondott mindenkinek, aki rá szavazott, és aki segítette a kampányát.

- Természetesen a képviselet az oszthatatlan, valamennyi miskolci és környéki választópolgárt képviselni szeretnék ebben a választókerületben: azoknak is, akik rám adták a voksaikat és azoknak is, akik nem. Bízom benne, hogy munkámnak köszönhetően utóbbiak is úgy érzik majd, hogy egy jó képviselőjük van az Országgyűlésben” – tette hozzá.

Veres Pál, Miskolc polgármestere úgy fogalmazott: öröm és megtiszteltetés volt számára, hogy az eseménynek a városháza polgármesteri tárgyalója adhatott otthont. „Szívből gratulálok Csöbör Katalinnak és Kiss Jánosnak a megválasztásukhoz, biztosítottam mindkettőjüket a teljes együttműködésről, hiszen egyetlen célunk van: Miskolc és a város térségéért közösen tudjunk együtt dolgozni” – jelentette ki a városvezető.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!