Ugrás a tartalomra

Egyelőre a középmezőnyben Guzi Blanka az olimpián

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 08. csütörtök 19:05
A rangsoroló vívással bemutatkozott a párizsi nyári olimpián Guzi Blanka. Öttusázónk magabiztosan kezdett a számára talán legnagyobb kihívást jelentő számban, azonban a folytatásban több vereség is becsúszott, amikkel végül 15 győzelem és 20 vereséggel a 31. helyen zárt a nyitó tusában. Diósgyőri olimpikonunk 200 pontot szerzett, amivel a szorosan záruló első számot követően minden esélye megvan a döntőbe kerülésre a szombati elődöntőkben, ahol a számára erősebb számokban küzdenek majd.
Gulyás Michelle (j) és Guzi Blanka az öttusázók körvívás versenyszámában a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 8-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Guzi Blanka csütörtök délután a rangsoroló vívással kezdte meg szereplését a XXXIII. nyári olimpiai játékokon az Észak Párizsi Arénában. Öttusázónkra 35 asszó (vívó menet) várt élete első olimpiáján a számára talán legnagyobb kihívást jelentő számban, amelyek során párbajtőr nemben egy tusra vívott a női mezőny további 35 indulójával.

Diósgyőri sportolónk honfitársa, Gulyás Michelle ellen lépett először pástra az úgy nevezett 0. körben és kiválóan indítva ötkarikás szereplését győzelemmel kezdett. Az első teljes körben (két vívás) német ellenfelek következtek, akik ellen nem gyűjtött további pontokat Blanka, ám a folytatásban két brit ellenfelét is le tudta győzni. A folytatásban két vereséget szenvedett el a hazai franciák ellen, amit 1-1-es mérlegű vívás követett a két egyiptomi indulóval szemben. Az 5. körben ugyan a csehek kifogtak Kállai Ákos tanítványán, am a folytatásban üzbég és amerikai öttusázót legyőzve 6-7-es mérleggel állt a szám harmadánál.

A 7. és 8. körben az ukrán, török, svéd és svájci ellenfél ellen sem jött össze a tus, majd a 9. és 10. felvonásban 2 győzelemmel és 2 vereséggel javított mérlegén Blanka. A folytatásban visszatalálva jó formájához kínai és ecuadori ellenfelét is le tudta győzni, majd a 12. körben egy győzelmet és egy vereséget szerezve 11-14-el fordult az utolsó öt pár asszóra piros-fehér versenyzőnk.

A véghajrában a lengyel és mexikói vetélytársak ellen is 1-1-es mérleggel zárt Blanka, majd sajnos a két litván versenyzőtől vereséget szenvedett. A 16. körben a két dél-koreinak sem sikerült tust adni, míg a záró asszókban az olaszok ellen két győzelemmel 15-20-ra javította mérlegét.

Guzi Blanka így tehát 15 győzelemmel és 20 vereséggel zárta az öttusa első számát az olimpián, amivel a 31. helyen áll az első tusa után 200 ponttal.

(dvtk.eu)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!