Ugrás a tartalomra

Ezekről tárgyalt Gyöngyösi Márton Veres Pállal

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2023. szeptember 01. péntek 20:33
Nem gátolja a Jobbik-Konzervatívokat az elmúlt napokban meghirdetett, az ellenzéki pártoktól nagyobb távolságot tartó politikája abban, hogy az önkormányzati választáson akár a Demokratikus Koalíció helyi képviselőivel is összefogjon – amennyiben a cél Veres Pál polgármester jövő tavaszi újraválasztása. Egyebek közt erre is fény derült az ősz első napján a miskolci városházán.
Fotók: Juhász Ákos

Péntek délutáni miskolci látogatásával a Jobbik-Konzervatívok elnöke nyomatékosítani igyekezett: pártja – ahogy azt idén tavasszal be is jelentették – támogatni fogja a regnáló városvezetőt a 2024-es helyhatósági megmérettetésen. 

Gyöngyösi Márton az egyeztetést követő sajtótájékoztatón felidézte: akárcsak a május végi vizitje során, ezúttal is az önkormányzati választásokra fókuszálva egyeztettek Veres Pállal, de a helyi ügyeken kívül szó esett átfogóbb politikai kérdésekről is.

–  Az önkormányzatiság fölszámolása az egyik legkomolyabb hadjárat a demokráciával szemben. Mindig az autoriter rendszerek felé elmozdulást jelzi, amikor a hatalom jogköröket von el az önkormányzatoktól – mutatott rá a pártelnök.

A Jobbik-Konzervatívok éppen ezért – taglalta Gyöngyösi Márton stábunknak – nagy hangsúlyt fektet a helyben hiteles szereplők felkutatására és támogatására. Mint az elhangzott tőle, lokálpatrióta erőkkel kell megnyerni a választásokat.

„Nyitott szemmel járva az országot – be tudjuk azonosítani, ki a helyben hiteles ember. Aki helyi ügyeket felvállalva bírja a helyiek támogatását”

– húzta alá a találkozó után.

A napokban a Népszavának adott interjúja (ahol egyebek mellett azt nyilatkozta, hogy a Demokratikus Koalíciót legalább annyira távol érzi pártjától, mint a Fideszt) nyomán feltett, a Jobbik és helyi ellenzéki formációk összefogását feszegető kérdésünkre Gyöngyösi kifejtette: nyitottak tárgyalni minden olyan erővel, amely számára a várospolitika fontosabb, mint a pártpolitika – és „nem egy budapesti pártközpontban” hozzák meg ebbéli döntésüket.

Szarka Dénes önkormányzati képviselő, a Jobbik-Konzervatívok miskolci elnökének beszámolójából megtudtuk, pártjának elnöke az elmúlt egy hétben esett itteni aktualitásokról is tájékozódott. Így képet nyert az M30-as fizetőssé tételéről és az Alsózsolcára tervezett akkumulátor-újrahasznosító üzem körüli heves társadalmi reakciókról is.

Ennek kapcsán tért ki végezetül Gyöngyösi Márton pártjának elmúlt esztendőkben kidolgozott mindazon javaslataira, melyek a Fidesz gazdaságpolitikájával szembemenve arra irányultak, hogy a magyar munkavállalók és az ország gazdasága kevésbé legyen kiszolgáltatva a globális tőkének.

A pártelnök, egyben az Európai Parlament egyedüli jobbikos képviselője úgy vélekedett: a környezetkárosító gyárak, a betelepített olcsó külföldi munkaerő és a leszakadó bérek együttesen generálják az északkeleti régióból, végső soron pedig a hazánkból történő elvándorlást.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!