Ugrás a tartalomra

MEFOB-döntőt játszik a Miskolci Egyetem

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. május 14. kedd 11:40
A Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság (MEFOB) május 13-i, hétfői, férfi  elődöntőjében a Miskolci Egyetem csapata színvonalas csatában legyőzte a házigazda Mosonmagyaróvár UNI Győr gárdáját, így a keddi folytatásban az aranyéremért játszhat a címvédő Debreceni Egyetem együttesével. 

Garancz Milán vezetésével valósággal nekiesett a házigazda  Mosonmagyaróvár UNI Győr a miskolci gárdának, villámgyors, 7-0-s “repülőrajtot” véve. Ragályi Levente nevéhez fűződtek az első miskolci pontok. Magukra is találtak a “Béres-legények”, akik egy 8-1-gyel a negyed derekára utolérték ellenfelüket, sőt Gerőcs Bálint rendezetlen védelem ellen szerzett kosarával át is vették a vezetést. ”Megállt” támadásban a Mosonmagyaróvár, az időkérés sem segített, s mindent egybevetve egy 14-1-et “repesztve” 6 ponttal lépett el a borsodi “brigád”. A meglehetősen hosszú óvári kosárcsendnek Hágen Tamás vetett véget, s pozíciójáték után szerzett duplája nagy lökést adott övéinek, egy 6-0-lal ledolgozta hátrányát a mosoni csapat. A hullámzó negyed Bakon Csanád dudaszóra dobott triplájával és 3 pontos óvári vezetéssel zárult. 

A 2. negyed elején szinte mindent támadást “pontosan” fejeztek be a csapatok, a miskolciakat ekkor a sarokból triplát beemelő és végül csaknem tripla-dupláig (20 pont, 8 lepattanó, 11 gólpassz) jutó Tóth Bence tartotta versenyben. Újfent utolérték a miskolciak a hazaiakat. A szakasz derekán mindkét csapat kapkodott, sokat hibázott. Kozák Bertalan lerohanás utáni kosarával ismét a miskolciak vezettek, ám Hágen hármasával újra fordult a kocka. Váltott vezetéssel haladtak a csapatok, Tóth újabb hármasával  és Gerőcs kosarával félidő hajrájában 6 ponttal ellépett a Miskolc. Hágen újabb hármasa felezte a hazai hátrányt, de a félidő Tóth büntetőivel és 5 pontos miskolci vezetéssel zárult.

A második félidő elején előbb Bakon triplájával 2 pontra feljött a hazai gárda, majd egymást váltva estek a kosarak. Ezt követően egy 7-0-lal – benne egy triplával a nem sokkal korábban pályára kerülő Velkey Gézától – 9-cel elléptek a borsodiak. A szakasz derekán állandósult egy 5 és 10 pont közötti miskolci vezetés, ám a negyed végén Garancz triplája egy fordítást érő 10-2-es óvári rohamot indított útjára. A záró etap 1 pontos hazai vezetéssel és 6-0-s UNI Győr “futással” indult. Tóth vezérletével, egy 7-0ás sorozattal a szakasz derekára azonban ledolgozta hátrányát a Miskolc, amely bő 2 perccel a rendes játékidő vége előtt Gerőcs révén visszaszerezte a vezetést, Tóth pedig másfél perccel a vége előtt 4-re növelte a borsodi előnyt. A hazaiakban már nem maradt elég erő egy újabb rohamra, így a Miskolc jutott - a címvédő DEAC - mellett a fináléba.

Miskolci Egyetem – Mosonmagyaróvár UNI Győr 82-75 (16-19, 26-18, 19-25, 21-13)
Győr, 150 néző.
Vezette: Horváth A., Szalai Zs., Benedek.

Miskolci Egyetem: TÓTH B. (20/6), Orliczki (5), KOZÁK B. (13), GERŐCS (21), RAGÁLYI (8). Csere: Sándor (4), Szőke (8), Gadus B., Velkey (3/3), Lakatos. Edző: Béres Dávid.

Mosonmagyaróvár: Friedl, Tóth-Erdei, GARANCZ (15/6) Kámán K. (6), HÁGEN (23/9). Csere: BAKON (25/15), Dani, Sólyom (4), Varga Z. (2). Edző: Laky Tibor, Lógár Bence. 

Béres Dávid: - Frenetikus érzés újra a döntőbe jutni, évek óta csak bronzmérkőzéseket játszottunk. Köszönjük a Mosonmagyaróvárnak, hogy végig sportszerű partnerek voltak, így sikerült a két csapatnak egy fordulatos, remek meccset játszani. Előre az aranyért!

Lógár Bence: - Sajnos a történelem nem ismételte meg önmagát, a 2021-es meglepetés győzelmünk után ma nem tudtunk nyerni a miskolciak ellen. A végjátékban sokat hibáztunk, amit ellenfelünk kihasznált. Nem csüggedünk, kedden szeretnénk megszerezni a bronzérmet.

(Forrás: mefs.hu)

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!