Ugrás a tartalomra

Megújul és sporteszközöket kap Diósgyőrben a Pálosok Parkja

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. március 01. kedd 13:51
Tizennégy fitnesz elemmel bővül a Kuruc utca és az Árpád út közötti terület, ami így a környék szabadtéri kondi parkjává válhat – egyebek mellett. A keddi műszaki átadás után megkezdődhet a munka, ami a tervek szerint május 31-ig befejeződik.

A bruttó 43 millió forintból megvalósuló beruházás kapcsán Miklós Viktor, a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője ismertette, hogy a beruházás két részre bontható.

A sportpark helyszínrajza (a képre kattintva megtekinthető nagyobb méretben); Fotó: Polgármesteri Hivatal

 

A sportpark tizennégy elemből áll majd, köztük olyanokkal, mint libegő és bicikli, de a tervezés során a kerekesszéket használókra is gondoltak a számukra kialakított integrált kar és mellkas erősítővel, illetve hát és mellizom erősítővel.

Emellett a Pálosok Parkja is szépül, hiszen egyebek mellett megújítják az utcabútorokat, hulladékgyűjtőket és négy darab pingpongasztalt helyeznek el, valamint egy streetball és két grundfoci pályát is kialakítanak a területen. Mindemellett a burkolatokat is felújítják – tudtuk meg Miklós Viktortól.

Fotó: Mocsári László

Varga Andrea alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője abban látja a beruházás egyik jelentőségét, hogy a környéken nincsenek a tervezetthez hasonló kültéri sporteszközök. A fentebb részletezett fejlesztések mellett kiemelte, hogy a tér közepére „fenntartható zöld felület” kerül, amely méltó lesz a park központi elemének.

Hozzátette: több, a területen élő kisebb-nagyobb csoporttal egyeztettek a tervekről és a lehetőségekhez mérten figyelembe vették az igényeket. Példaként megemlítette, hogy míg néhányan kutyafuttatót szerettek volna a területre, mások ezzel nem értettek egyet, így az ötletet végül elvetették.

Az Árpád tér kitűzési terve (a képre kattintva megtekinthető nagyobb méretben); Fotó: Polgármesteri Hivatal

 

 

„Ez egy olyan beruházás, amely azt gondolom, hogy az itt élő több ezer ember számára jelent majd nagyon fontos előrelépést. Célunk kikapcsolódásra alkalmas, kellemes környezetet kialakítani itt a két hosszú bérházsor között” – összegzett Varga Andrea.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!