Ugrás a tartalomra

Pannáért futhatnak idén a Barátság Maraton indulói

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. október 07. hétfő 14:39
A 23. Miskolci Barátság Maraton Futófesztivál mezőnye október 20-án az Egyetemvárosban találkozhat. Jótékonysági gyűjtés keretében pedig a súlyos beteg 10 éves miskolci Panna gyógykezelését támogathatják a jelenlévők.
A tavalyi Barátság Maraton is népszerű volt

A Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány és a Marathon Club Egyesület által közösen, a kiemelt technikai partner BIENNALE Nonprofit Kft. közreműködésével rendezendő esemény versenyközpontja a Miskolci Egyetem Körcsarnokánál lesz. Az utóbbi években Algéria, Amerikai Egyesült Államok, Brazília, Csehország, Marokkó, Németország, Norvégia, Olaszország, Kazahsztán, Szlovákia versenyzői avatták nemzetközivé a versenyt. A kedvezményes előnevezés október 13-ig tart - adta hírül portálunknak közleményben Szűcs István kommunikációs referens. 

A különböző felkészültségű futók a maraton (42,195 km, Homonnai László-emlékszám), a félmaraton (21,095 km, Koleszár András-emlékszám), a kismaraton (10,5 km,  Koncz Ferenc-emlékszám), a minimaraton (5,27 km, dr. Márkus Gábor-emlékszám), félmaraton-váltó (4×5,27 km, Bukovinszki József-emlékszám), illetve a 800 méteres és 2,4 km-es gyermekfutamok közül választhatnak. A verseny 5,25 km-es körpályájának térképe ITT tekinthető meg - tájékoztattak a szervezők. 

A kedvezményes előnevezést október 13-án, vasárnap estig meghosszabbították a rendezők. A korlátozott számú helyszíni nevezésre, illetve az előnevezők számára a rajtszámok átvételére október 19-én, szombaton, 14-18 óra és október 20-án, vasárnap, 8.00-11.00 óra között lesz lehetőség a versenyközpontban - tették hozzá.  

Jótékonysági esemény

Az idei Miskolci Barátság Maraton jótékonysági programmal is kiegészül. Egy 4 éves koráig teljesen egészséges, de azóta, 6. éve súlyos betegségben szenvedő, több hazai és külföldi műtéten átesett és újabb műtétre váró miskolci kislány gyógykezelését szeretnék elősegíteni a versenyre is meghirdetett gyűjtési akcióval, és az erre a célra kihelyezett gyűjtőládával - közölték. 

A Panna Gyógyulásáért Alapítvány célja, hogy intenzíven folytatni tudják Panna terápiás gyógykezelését, hogy megtanulhasson újra önállóan járni, kezeit használni, korlátok nélkül átélni a mozgás örömeit.  Panna jelenleg erősen mozgáskorlátozott, helyzetéből adódóan, speciális segítség szükséges a mozgásához, amelyek megkövetelik otthonuk átalakítását, akadálymentesítését annak érdekében, hogy biztonságos környezetet teremtsenek számára. Panna egyébként ott lesz a versenyen is, ahol testvére Bence futva, ő pedig édesapjával, egy speciális tolókocsiban teljesíti a minimaraton távját. Bővebb információ: ITT - fejtették ki. 

A verseny fővédnökének Koncz Zsófia államtitkárt és Tóth-Szántai Józsefet, Miskolc MJV polgármesterét kérték fel a szervezők. Az eseményt védnökként segíti Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Bánné dr. Gál Boglárka, a B.-A.-Z. Vármegyei Közgyűlés elnöke és Alakszai Zoltán főispán, a B.-A.-Z. Vármegyei Kormányhivatal vezetője. A nagy hagyományokkal rendelkező eseményt idén is felkarolta az Aktív Magyarország Program. A verseny kiemelt támogatója Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata - sorolták. 

További hírek

Olvasnivaló