Ugrás a tartalomra

Punkos, rockos előkarácsony az Avasi Közösségi Kávézóban

Kujan István
Utoljára módosítva
2022. december 21. szerda 12:41
Harmadik alkalommal lép fel csütörtökön 5 órától az AkuPUNKtúra zenekar a közösségi térben, ezúttal - segítve az ünnepre való hangolódást - karácsonyi dalokkal is készülnek.
Fotó: AkuPUNKtúra

A miskolci zenekar részéről Pap Emília énekes nyilatkozott lapunknak. Elmondta, nemcsak a karácsonyi énekek miatt lesz rendhagyó ez az este, hanem azért, mert ezúttal nem a megszokott partner zenekarukkal, a Tisztakosszal, hanem a MARS-sal együtt szórakoztatják közönségüket (a zenekart szintén a Premier Alapfokú Művészeti Iskolában alakították meg diákok 2020-ban, bemutatkozó koncertjük lesz a mostani az Avasi Közösségi Kávézóban).

A fiatal, pályájuk legelején járó zenekarok felkarolására egyébként van is szándék: formálódik egy olyan sorozat elindítása, amiben tehetséges bandák kapnának bemutatkozási lehetőséget a kávézóban. Ennek első állomása lesz a csütörtöki koncert.

- Azt látom, hogy igenis van érdekeltsége a fiatal generációnak akár rock, akár punk műfajban is - vélekedett Emília. - Május óta vagyok a zenekar tagja, azóta rengeteg fiatal zenésszel, énekessel ismerkedtem meg. Megmondom őszintén, nem is gondoltam volna, hogy ennyi tehetség van Miskolcon. Szó szerint le vagyok nyűgözve, de rossz érzést kelt bennem, hogy keveset hallani róluk, alig találkozunk velük fellépéseken. Pedig szerintem lenne rájuk kereslet, megtalálnák a közönségüket, de hiányzik az, hogy valaki ezt összefogja, menedzselje. Holott tényleg sokan komolyan foglalkoznak a rock, a punk zenével.

Ide sorolhatjuk az öttagú AkuPUNKtúrát is, akik - mint nevükből is adódik - eleinte főleg punk zenét játszottak, mára azonban átnyergeltek a rockosított popra.

- Ma még csak feldolgozásokat játszunk, de már megírtuk az első saját dalunkat. Én egyébként a májusban tartott, az MKK által szervezett tehetségkutatón ismertem meg őket. Éppen énekest kerestek, ami nekem pont kapóra jött, hiszen szerettem volna visszatérni a zenéléshez. Úgy éreztem, ez a megfelelő alkalom. Jól alakulnak a dolgok, hiszen például nyáron - friss zenekarként - tucatnyi koncertünk volt. Boldogkőváralján például a Bikini előzenekaraként léphettünk volna fel, de sajnos az időjárás közbeszólt. De ott voltunk az edelényi motorostalálkozón, Sajóvámoson többször léptünk már fel, de Miskolcon is megtalálnak minket a rajongók - sorolta.

Legközelebb tehát csütörtökön délután 5 órától az Avasi Közösségi Kávézóban. A Facebook-eseményt ITT találja.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!