Ugrás a tartalomra

Új előadással készül a bábszínház

Miskolc TV / minap.hu
Utoljára módosítva
2021. február 16. kedd 13:08
Már a nyitásra készülnek a Miskolci Csodamalom Bábszínházban. Egy orosz mesét dolgoztak fel, ami arra tanítja a gyerekeket, hogy milyen fontos a természet és az évszakok változásai. A tizenkét hónap című előadást főleg általános iskolásoknak ajánlják. A darabot György Zoltán Dávid rendezte.
Képgaléria! Fotó: Mocsári László

A szeszélyes királynő azt találja ki, hogy januárban az újévi bálra egy kosár hóvirágot szeretne. Kiadja a parancsot és ugyanennyi aranyat ígér jutalmul annak, aki teljesíti kívánságát. A probléma az, hogy a virág csak áprilisban nyílik. A szívtelen mostoha Ányára parancsol, hogy menjen ki a sötét, hideg erdőbe és gyűjtse be a hóvirágot.

A kislány a tizenkét hónap segítségét kéri, hogy legalább egy órára április legyen, és tudjon szedni egy kosár hóvirágot. Kérése teljesül, ami után a tavasz hírnökeit a mostoha és a lánya elviszi a királynőnek. Ekkor kiderül az igazság, és a mesében a gonosz elnyeri méltó büntetését. Ánya szerepében Venczel-Tóth Evelint láthatják, aki elmondta, tél óta egyetlen előadásuk sem volt. – Online megosztunk néhány előadást, de élőben nem szerepeltünk. Ezt sem fogjuk tudni így megmutatni a gyerekeknek, viszont felvételt készítettünk róla. Hatalmas dolog nekünk, hogy újra játszhatunk, mert arra azért készülünk, hogy szeptemberben a gyerekek élőben is megnézhessék. 

A kis árva lány mostohatestvérét Nánási Brigitta alakítja, aki igazi kihívásnak tartja ezt a darabot. – Nagyon jó dalok vannak benne, ráadásul több szólamban kell énekelni. Nagyon élvezem – mondta.

További hírek

Olvasnivaló