Ugrás a tartalomra
Sokan csodálják meg nap mint nap Miskolc egyik jelképét, a karácsonyi fénybe borult Avasi kilátót. A döntő többség azonnal szívébe zárta hazánk legmagasabb karácsonyfáját, mindenki látni akarja élőben is, nem csak fotókon – az ünnepi hangulatban is figyeljünk oda azonban a járványügyi előírásokra!
A tavaszihoz hasonló, de attól némileg enyhébb intézkedéseket vezetnek be a miskolci buszokon és villamosokon.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elsősorban a gyorsforgalmi hálózaton alkalmaz úgynevezett ütközési energiaelnyelő berendezéseket, mely modulok a munkaterületen dolgozók és az ott esetlegesen balesetet szenvedők védelmét is szolgálják. Az elmúlt napokban két ilyen eszköznek is nekihajtottak autósok az M1-es és az M7-es autópályán, utóbbi esetet a Közút egyik kamerája rögzítette.
A mémgyár nem pihen a második hullám alatt sem.
On
Az első lépést megtette a Miskolci Egyetem és az űriparban nemzetközi hírnévre szert tett Admatis Kft.: együttműködési megállapodásuk az űrtechnikához kapcsolódóan oktatási és kutatási tevékenységekre, azon belül is anyagtudományi, gépészeti és térinformatikai területekre terjed ki. A miskolci városvezetés támogatásáról biztosította a feleket.
Nem csak az eldobott szemét, az indulat is felgyülemlett az Újgyőri főtéren.
A Polgármesteri Hivatal is csatlakozott a „Szeretetcsoki 2020” nevű akcióhoz, mosolyt csalva ezzel sok gyerekarcra.
A magyar rádiózás napja alkalmából összegyűjtöttünk öt emlékezetes filmet a témában.
Önkormányzati bérlakásba továbbra is a piaci ár töredékéért lehet beköltözni. Körképünkből az is kiderül, hogy ilyen bizonytalan helyzetben, amikor sokan a munkahelyüket is veszélyben érzik, elsősorban mi alapján döntenek a bérlők.
Éles kritikát fogalmazott meg az utóbbi idők döntéseivel kapcsolatban Székesfehérvár kormánypárti polgármestere.
On
Az Angliában légióskodó német labdarúgóhoz is eljutott a kazincbarcikai kisfiú története.