Ugrás a tartalomra
Az elmúlt héten a MIHŐ elvégezte a Nagyváthy – Vászonfehérítő kereszteződésben a távhővezeték cserét.
Július 26-án ismét Strandok éjszakája. A tizedik születésnapját ünneplő rendezvényhez idén több mint 40 fürdő csatlakozott országszerte – mondta el a szentendrei V-8 Uszoda és Szabadidő Központban tartott keddi sajtótájékoztatón Boros László Attila, a Magyar Fürdőszövetség elnöke. Az éjszakai fürdőzéshez csatlakozott a Miskolctapolcai Strandfürdő és a Miskolctapolca Barlangfürdő is.
Íme, néhány hasznos információ azoknak, akik a közösségi közlekedést választják:
Az elkerített játszótéren a homokozón és csúszdákon kívül több játék is várja a kicsiket holnaptól, amelyeknek a két évesnél idősebb, de 12 évnél fiatalabbak örülhetnek majd a legjobban.
Július 29-én ünnepeljük a Tigrisek Nemzetközi Napját. A 2010 óta megrendezett világnap célja felhívni a figyelmet ezeknek a nagymacskáknak a védelmére!
Ha júniusban melege volt, akkor most készüljön: július végül még forróbb lesz.
Terjedelmes cikkben ismerteti meg olvasóival Miskolc zöld és okos megoldásait a Demokrata hetilap. Szó esik egyebek mellett a közösségi közlekedési fejlesztésekről, de a megújuló erőműveket, vagy éppen a közbiztonságot érintő beruházásokat is méltatja a szerző. Lapszemle.
Ez csak rajtunk, lokálpatrióta fürdőlátogatókon múlik. Már javában tart a szavazás, a miskolci fürdők idén is versenybe szálltak a komoly presztízzsel bíró címekért.
Bemutatta az Eviját, első elektromos szupersportautóját a Lotus. Nem túloztak a britek, amikor extrém dobást ígértek: harminc híján kétezer lóerős (!) lett és tíz másodpercen belül gyorsul nulláról háromszázra az újdonság.
Óriási medúzát filmezett le az angliai Cornwallnál Lizzie Daly tengerbiológus, a videót a Marine Conservation Society Facebook-oldalán tették közzé.
Romantikus, hullócsillagos éjszakában tavaly három helyszínen volt lehetőség libegőzésre, idén már hat helyen várják az érdeklődőket! Július 20-án rendezik a Libegők Éjszakáját, amikor 6 magyarországi libegő is nyitva tart majd sötétedés után is, köztük a Lillafüredi Libegőpark is.

Programok

-
Thália-ház
-
-
Gárdonyi Géza Művelődési Ház
-
Miskolctapolcai út mellett
-
Lovagi Tornák Tere