Ugrás a tartalomra
On
Miskolcnak a polgármester mellett civil az alpolgármestere is: Veres Pál javaslatára Varga Andreát – minősített többséggel – szavazta meg a pozícióra a grémium a péntek délutáni ünnepélyes alakuló ülésen. A városháza Dísztermében a polgármester egy tíz területet felölelő programot hirdetett meg, ami Nagy-Miskolc felemelkedését hivatott szolgálni.
Valódi és szimbolikus értelemben is nyitott városházát szeretnénk megvalósítani Miskolcon – jelentette ki Veres Pál polgármester a pénteki alakuló közgyűlést követően, a hivatal aulájában megrendezett kötetlen beszélgetésen.
A Tourinform Miskolc idei utolsó tematikus városnézésének témája a pénz volt.
Immár tizenötödik alkalommal rendezték meg az Európai Kereskedelem Napját, a kereskedelmi szektor legjelentősebb szakmai ünnepét, amelynek alkalmából kiemelkedő elismerésekben részesült a COOP Gazdasági Csoport több dolgozója is. Az esemény minden évben a kereskedelmet, mint a gazdaság egyik legfontosabb szektorát állítja a fókuszba, ahol hagyományosan rangos szakmai elismerésekkel díjazzák az ágazatban dolgozó munkavállalókat.
Elkezdődött az Agrárminisztérium által meghirdetett Országfásítási Program, a most kezdődő ültetési szezonban az állami erdőgazdaságok saját területeiken több mint 550 hektár új erdőt telepítenek. Ehhez mintegy kétmillió facsemetét és csaknem 100 tonna makkot használnak fel országszerte. A mintaprogram során 86 településen ültetnek új erdőt.
Az egészségügyért felelős államtitkár arra szólít fel, hogy a november 21-i „Ne gyújts rá!” világnapon senki ne dohányozzon. Horváth Ildikó hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón megjegyezte, még tíz nap van a világnapig, ami elegendő idő a dohányosoknak, hogy felkészüljenek a „kihívásra”.
On
Szélsőséges időjárási körülmények között, fordulatos küzdelmet vívott a mezőny a magyar ERC-futamon – a két fő hír: Turán Frigyes nyerte meg a versenyt, amelyen Chris Ingram Európa-bajnok lett.
Alig több mint egy évtizede készült el a Hideg sori út, mégis indokolttá vált a felújítása. A 810 méteres útszakasz aszfaltozása tavasszal várható, de a jelenlegi előkészítő munkálatok már most okozhatnak némi fennakadást a közlekedésben – tudatta portálunkkal a városháza.
On
A több mint negyedszázada működő kaliforniai nu metál csapat, a Korn jövő évi európai turnéja Magyarországot is érinti. Az együttes 2020. június 9-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.
A Bosszúállók: Végjáték kapta az év legjobb mozifilmje díjat a People's Choice Awards vasárnap Santa Monicában megrendezett ceremóniáján – írta meg a The Hollywood Reporter.
A Holt nevű angol városkában élő Tania Baxter pénteken este rendelt magának vegetáriánus curryt. Aztán egész éjjel nem tudott aludni…
Márton napja a karácsony előtti 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap, ezért ezen a napon rendszeresek voltak régen is a lakomák, bálok, vásárok. A Diósgyőri Népi Kézműves Alkotóházban idén is színes programokkal várták a vendégeket.
Az őszi és téli hónapok beköszöntével sokak számára fejtörést okozhat, hogy miként vihetjük be a szervezetünkbe az egészség megőrzéséhez szükséges vitamin-mennyiséget, hiszen a hidegebb idők miatt - látszólag - lecsökken a zöldségek és a gyümölcsök választéka. Sokan a legkönnyebb utat választva a mesterségesen előállított étrendkiegészítők felé fordulnak, miközben kisebb utánajárással könnyen megtalálhatók azok az alapanyagok, amelyek felhasználásával és fogyasztásával fedezni tudjuk szervezetünk téli vitaminszükségletét.

Programok

-