Ugrás a tartalomra
Túllépte a nyolcmillió forintot a miskolci önkormányzat adományokra létrehozott számlája. A koronavírus járvány elleni küzdelemre nagyon sok ember ajánlott fel pénzt. Most minden forint számít, a legkisebbtől a legnagyobbig. A számla létrejöttét egyébként miskolci polgárok kezdeményezték.
Mindenki egyetért abban, hogy a gazdaság újraindításához állami segítségre lesz szükség.
Nemrégiben arra kérte a települések vezetőit Nagy István agrárminiszter, hogy – védőintézkedések betartása mellett – tegyék lehetővé az embereknek a hozzájutást a piacon kapható zöldségekhez, gyümölcsökhöz, kézműves termékekhez, nyújtsanak alternatívát számukra a vásárláshoz. Ezt nem csak a tárca vezetője tartja fontosnak. Nem véletlen, hogy nagyon sok szakértő továbbra is a piacok nyitva tartása mellett érvel.(x)
Ahelyett, hogy támogatnák a védekezésben erőn feletti munkát végző önkormányzatokat, a kormány 450.000.000 forintot venne ki a miskolciak zsebéből – írja szerkesztőségünkben eljuttatott közleményében a Velünk a Város frakciója.
Örömmel fogadták a Salkaházi programban regisztrált szépkorúak az önkormányzat szerdán indult akcióját, melyben a városháza szociális osztályának munkatársai élőszóban adnak tájékoztatást a koronavírusjárvánnyal kapcsolatos legfontosabb és legaktuálisabb tudnivalókról.
A változás a hétvégére vonatkozik. Megmérik a belépők testhőmérsékletét. Ez lassítja majd a belépést a kórház területére. Révész János főigazgató együttműködést kér.
A fennálló helyzet mihamarabbi megoldása érdekében Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának kérésére, megelőzve ezáltal a közegészségügyi szempontból kialakuló esetleges veszélyhelyzetet, a hulladékudvarok hétfőtől a korábbi nyitvatartási rend szerint újra megnyitnak.
A munkavégzéssel kapcsolatos korlátozások miatt, akik kerttel, hétvégi telekkel rendelkeznek, több időt tölthetnek ezek, gondozásával.
Az MVLC Miskolci Vízilabda Club is igyekszik kivenni a részét a koronavírus terjedése elleni küzdelemből.
Megkezdődött a 2020-as országos szúnyoggyérítési program végrehajtása - tájékoztatta a programért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője pénteken.
A kormány rendelkezéseivel összhangban Miskolc város vezetése továbbra is azt kéri minden külföldről hazatérőtől, hogy a saját maga, barátai, szerettei és mindannyiunk érdekében tartsa be a tizennégy napos házi karantént, és ez alatt az idő alatt még legközelebbi hozzátartozóival se érintkezzen – írja közleményében a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya.
Sőt, a hároméves kisfia is, de már mindketten felgyógyultak.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!