Ugrás a tartalomra

A választókörzetek fejlesztései is elérhetővé váltak a miMAP-on

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. április 26. péntek 12:16
A márciusban indult interaktív térkép újdonságait péntek reggel mutatták be a sajtó képviselőinek.

Ignácz Dávid. Fotó: Juhász Ákos

A 20219-es és 2024-es választókörzetek térképével bővült a miMAP, vagyis Miskolc interaktív beruházási térképe. Az újdonságokat pénteken mutatta be a Ignácz Dávid jegyző. Mint mondta, a fejlesztés legnagyobb előnye az, hogy ennek köszönhetően a miskolciak pontosan utánajárhatnak, hogy ők hova, melyik önkormányzati képviselő kerületéhez tartoznak.

– A 2019-es választókörzeteknél pontosan látható az, melyik körzetben, ki a képviselő, illetve az is, hogy milyen fejlesztések valósultak meg az adott területen. Ami a 2024-es körzeteket jelenti, ott értelemszerűen még csak körzetszámokat tudunk, hiszen az, hogy melyiknek ki lesz a képviselője, majd csak június 9-e után fog kiderülni – mondta el a jegyző hozzátéve: amennyiben a leendő képviselők hozzájárulnak, akkor mindössze egy kattintással elérhetőségeik is elérhetővé válnak majd a miMAP-on.

Ignácz Dávid elmondta, még, a közösségépítő fejlesztés segítségével, a térkép alapján a városlakók tájékozódhatnak arról, hogy mely területen élőkkel tartoznak egy közösségbe, kikkel tudnak lakóhelyükön együttműködni, közösen tervezni vagy egyes problémákkal kihez fordulhatnak.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Miskolc beruházási térképe márciusban indult el. Az oldalon a városban megvalósult, folyamatban, vagy éppen tervben lévő beruházásokat nézhetik meg a miskolciak. Aki pedig regisztrál, bejelölheti rajta a lakhelyét, vagy munkahelyét, és értesítést kap arról, hogy a területen milyen fejlesztések indulnak. Ez egészült ki az új funkcióval.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!