Ugrás a tartalomra

Guzi Blanka lassan Párizs felé tekinthet

dvtk.eu
Utoljára módosítva
2024. május 26. vasárnap 10:45
A DVTK öttusázója hetedik lett az ankarai világkupán, újabb lépést téve a párizsi olimpiai játékok felé.
Forrás: DVTK

"A törökországi Ankara városában a sportág legjobb versenyzőit felvonultató világkupa döntőn versenyzett Guzi Blanka. Öttusázónk magabiztosan jutott tovább a fináléba, ahol kiváló versenyzéssel az előkelő hetedik helyen zárt újabb lépést téve a párizsi olimpiai játékok felé" - írja a DVTK oldala.

A legjobb 36 indulót felvonultató világkupa döntőben diósgyőri sportolónk a B. csoport elődöntőjében kezdte meg a küzdelmet rangsoroló vívással, ahol 13 győzelmet szerzett. Másnap egyedülálló módon lovaglással folytatódott a program, amit Kállai Ákos tanítványa hibátlanul teljesítve nyert meg. Ezt követően úszásban öttusázónk csoportja negyedik, míg laser runban a második legjobb idejét érte el, amivel 18 fős elődöntője összetettbeli második helyén jutott a szombati fináléba.

A döntőben Guzi Blanka egy hibapontos lovaglással kezdett, amivel mindössze 7 pontot veszített, majd következett a bónuszvívás, ahol ezúttal nem sikerült extra egységeket gyűjtenie. Úszásban diósgyőri sportolónk 2:16.97-tel a hatodik legjobb időt teljesítette, amivel az összetett 17. helyén állt a laser run előtt. Az utolsó számban azonban következett az újabb fantasztikus felzárkózás. Sorra előzve a mezőnyt a négy lövészettel megszakított 5x600 méteres futásban Blanka előbb az első tíz közé futott, majd egészen a hetedik helyig jött előre, mindössze 9 másodpercre lemaradva a dobogóról.

A sportág egyik legrangosabb versenyén az előkelő 7. helyezéssel Guzi Blanka újabb fontos lépést tett a párizsi olimpia felé, amire már csak a június 9. és 16. között sorra kerülő csengcsoui világbajnokságon lehet kvalifikációs pontokat szerezni.

- Nagyon jó érzéssel tölt el ez a hetedik hely ebben a nívós mezőnyben - kezdte értékelését Guzi Blanka.  - Maradt egy pár pont ebben a versenyben, ami akár a dobogót is jelenthette volna, de egyáltalán nem ebből a szemszögből közelítem meg ezt az eredményt. A vívásom nagyon jól indult, sokat dolgoztam a páston és fejben is mentálisan, ami végül a vívás utolsó harmadában mutatkozott meg, nagyon elfáradtam és gyűltek a vereségek. Jól éreztem magam, sajnáltam, hogy csak ennyire volt elég, ami a számokat illeti. Hozzáteszem, ennek az eredménynek sokszor örültem volna már az elmúlt évben. Magabiztosan sikerült döntőbe jutnom, ami azért is értékes a pontokon felül, mert volt esélyem képet kapni erről a rendhagyó forgatókönyvről, amiben az olimpiát is rendezni fogják. Az elődöntős hibátlan lovaglásommal ellentétben, a döntőben nem javított sokat a helyzetemet a lovaglás, hiszen nagyon jól abszolválta a mezőny ezt a számot, így az én egyetlen verőhibám is már szinte hátrányosnak bizonyult. Örültünk ismét az úszásomnak, látszik, hogy előre sikerült lépnem egy picit benne, viszont ezzel sem jöttem helyezésben előre. Így a 17. helyről kellett neki vágnom az utolsó számnak, a laser runnak. Magamat is meglepve sikerült egészen a 7. helyig menetelnem, mellyel igencsak értékes pontokat gyűjtöttem a ranglistára - fogalmazott az öttusázó.

címlapkép: DVTK

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!