Ugrás a tartalomra

Sikeres zenei és színházi karrier

Petri Nóra
Utoljára módosítva
2019. május 24. péntek 14:41
Gyerekkorától tanul énekelni, első szerepét 9 évesen kapta a Miskolci Nemzeti Színházban, 19 évesen ő volt a legfiatalabb Rómeót játszó színész az országban, megnyerte a Sztárban sztár egyik évadát, emellett pedig zenei karrierje is izgalmas. Idén Veréb Tamás kapta Miskolc Déryné színházi díját.

Veréb Tamás Miskolcon született 1994-ben. Már 9 évesen megkapta első szerepét a Miskolci Nemzeti Színházban. Iskolás korától érettségiig énekelni és zongorázni is tanult a Miskolci Egressy Béni Zeneiskolában. 

– Számomra az önkifejezés a legfontosabb a színházban és a zenében is. Nagyon hálásnak érzem magam, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek, legyen ez színház, koncert vagy egy saját dal megírása. Ennél nincs nagyobb öröm– mondja Veréb Tamás. 

Fotó: Beregi László

Kapcsolata Budapesttel 13 éves korában kezdődött, mikor felvételt nyert Földessy Margit színi iskolájába. 2013-ban kezdte meg tanulmányait a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében, ahol 2016-ban diplomázott klasszikus ének szakon. 19 évesen már Rómeó szerepében lépett színpadra a Budapesti Operettszínházban. Ilyen fiatalon még senki nem játszotta el ezt a szerepet hazánkban. Alakításáért megkapta az „Év felfedezettje” díjat, illetve az évad legígéretesebb ifjú művésze díjat, a Marsallbotot. 2018-ban Quasimodo alakításáért Honthy-díjjal jutalmazta a színházi közönség. 

– Alapvetően a zenésszínházat képviselem és nagyon szeretem azokat a műveket, amikben a prózán túl van valami plusz, amivel többet tudunk adni a közönségnek. Ahol véget ér a próza, ott egy dallam nagyon sokat tud lendíteni a történeten, a miliőn, a hangulaton. Ebben hiszek. 

– Fontosnak tartom, hogy az ember saját magából tudjon minél többet adni, például a színházban egy karakter megformálásánál, hogy ott legyen benne, átélje. A zenében sincs ez másképp. 

2016-ban a „Sztárban sztár„ című televíziós műsor 4. szériájának nyertese lett. 2017 nyarán a FINA vizes világbajnokság hivatalos dalának énekese volt, ezzel képviselve Magyarországot.

– Gyakran eszembe jut, hogy milyen emberként hagytam el Miskolcot, amikor elköltöztem Budapestre, ahogyan az is, hogy vajon az a Veréb Tomi mit gondolna ezekben a helyzetekben. Ezért gyakran át kell értékelnem, hogy éppen hol tart az életem és nagyon hálás vagyok ezért édesanyáméknak, a családomnak, akik mindig mindenben támogattak. Nemcsak ott voltak mellettem, hanem rengeteget beszélgettünk gyerekkoromban is. Nagyon sokat számít, hogy most jól tudok reagálni, akár egy-egy nehezebb helyzetben is, ugyanakkor mindig ragaszkodom a saját értékeimhez.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!