Ugrás a tartalomra

Szemtől szemben a DVTK olimpikonjaival

Detzky Anna
Utoljára módosítva
2024. augusztus 23. péntek 13:34
Az élsport szépségeiről, kihívásairól és a szülőföld szeretetéről beszélgettek az MCC kitüntetett vendégeivel.
Osztie Tibor képgalériája

„Miskolctól az olimpiáig -„Citius, altius, fortius” címmel rendezett kerekasztal beszélgetést augusztus 22-én, csütörtök délután a Mathias Corvinus Collegium miskolci képző központja Hajdú András helyettes államtitkár, az MCC kutatótanára moderálásával. 

A meghívottak Guzi Blanka kistokaji születésű öttusázó, a párizsi olimpia negyedik helyezettje, valamint Repka Attila birkózó, a barcelonai olimpia aranyérmese és a DVTK birkózó szakosztályának vezetője voltak. Meglepetésvendégként pedig Világi Péter, a DVTK kommunikációs és marketing igazgatója érkezett. 

A sportolók vallottak arról, hogy milyen élmények, tapasztalatok lökték őket a saját sportáguk, illetve az élsport irányába és a megtorpanásaikról is. Továbbá, hogy milyen támogatást kaptak a környezetüktől, családjuktól, helyi iskoláiktól mindehhez. 

Guzi Blanka kézilabdázóként kezdte, de egy sporttáborban életre szóló szerelemre lobbant az öttusa iránt. Repka Attila már fiatal srácként is szeretett verekedni és ezt a szenvedélyét a birkózásban tudta leginkább kiélni. Mindkét olimpikon elmondta, hogy mennyire fontos számára Borsod, Diósgyőr és az itt található közösség, ami inspirálja őket. 

Világi Péter a DVTK-t, mint elit vidéki sportklubot és annak egyedülálló szurkolótáborát méltatta. 

Mindannyian arról beszéltek, hogy bár élsportolónak lenni nagyon nehéz hivatás, de annyi szépséget adhat, amiért megéri az arra termett embereknek ezt választani. Számukra ez jelentheti a boldogságot és az olimpia után is van élet. 

A részletekre később még visszatérünk… 

További hírek

Olvasnivaló