Ugrás a tartalomra

Egy évtizede megkerülhetetlen találkozási pont az Avasi Közösségi Kávézó 

Bódogh Dávid
Utoljára módosítva
2024. október 26. szombat 13:41
A Dialóg Egyesület a kávézót használó közösségek számára ad szakmai segítséget, amely mentén fejlődhetnek, és elérhetik az általuk kitűzött célokat. Pénteken ülték fennállásának tizedik évfordulóját.
Forrás: Horák András

Az egyesület korábbi kutatásai azt mutatták: az avasiak általános problémája, hogy a különböző kocsmákon kívül nincsen olyan alkalmas hely, ahol egymással kapcsolódhatnának, valamint olyan tér sincs, ahol kulturális vagy szabadidős csoportok tarthatnák a rendezvényeiket – ezen változtattak 2014-ben ügybuzgó helyi civilek.

Csere Áron, a Dialóg Egyesület elnöke

Az Avasi Közösségi Kávézó azóta egy olyan tér, amely helyet biztosít a közösségi programoknak, a kisközösségeknek, valamint a helyi lakosok számára a mindennapi interakciókhoz. A jubileum alkalmából különleges programokkal, így kézműveskedéssel készültek a szervezők péntek késő délutántól a Szentgyörgy út 42-44. szám alatt.

Fandl Ferenc színművész

Az egyesület elnökének, Csere Áronnak a köszöntőjét követően különleges születésnapi előadással készült Fandl Ferenc, a Miskolci Nemzeti Színház művésze. Az ünneplők időkapszulát is elhelyeztek: arról írtak, hogyan látják közösségüket és a világot, s mi az, amit szeretnének megőrizni a jövő számára.
 

Fotózkodással, patchwork-szívecskék varrásával, tortabontással, tombolahúzással, majd fényrajzolással zárult az ünnepi este.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!