Ugrás a tartalomra

Igazi programkavalkádot hozott Miskolc Város Napja

Bacsó István
Utoljára módosítva
2024. május 12. vasárnap 17:07
Hivatalosan május 11-e szombat volt a város napja, de már pénteken megkezdődtek az ünnepi események, amelyekből vasárnapra is jutott.
Városnapi rendezvények. Fotó: Mocsári László

A hét utolsó munkanapját kollégáink is a belvárosban kezdték, ahol délelőtt tíz órától a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatai, köztük a Mikom Kft. mutatkoztak be a miskolci közönségnek. A fiatalok körében elsöprő sikert aratott, hogy egyik televíziós kameránkat is kézbe vehették, interjú szituációban beszélgethettek munkatársainkkal. Ezen a pénteki napon lépett fel többek között a Csodamalom Bábszínház és a Miskolci Illés Emlékzenekar is, a Tükörember tánc- és artistashow mellett. 

A szombat aztán mindent vitt, felsorolni sem lehet a választékot. A teljesség igénye nélkül, a város napja alkalmából flashmobot tartott a Miskolci Mazsorett Együttes és a Ködmön Formációs Táncegyüttes a Szent István téren, este fellépett az Absoluth, a helyi Sky Fanatic együttes és sztárvendég volt a Hooligans. 

Sok-sok érdekes fotó a városnapi eseményekről galériánkban. Kattints a képre!

Kísérőprogramok egész garmadája várta az érdeklődőket: QR kódos városnézés a Tourinform Miskolc iroda közreműködésével, a VIII. Könyvtári Majális – Szabadtéri könyv(társas)fesztivál, garantált városnéző séta: Az Avas régi és új arca megismerésével, Jenbach Béla szobrának felavatása a színházi szoborsétányon, esti mozizás és közönségtalálkozó a Csengey-kertben, a napot a Tudomány és Technika Házában vendégeskedő Kepes András-est koronázta meg, akivel Miskolc újdonsült díszpolgára, Fedor Vilmos és Kiss László újságíró beszélgetett. 

A nap fő eseménye természetesen az ünnepi közgyűlés volt a Miskolci Nemzeti Színházban, ahol átadták a város díjait és elismeréseit. A közgyűlést ünnepi gálaműsor követte a teátrum színpadán.

A város vezetőjének, Veres Pálnak sűrű napja volt, az ünnepi aktusok között időt szakított arra is, hogy Miskolc Város Napján gratuláljon a DVTK Hun-Therm női kosárlabda csapatának, amely a bajnokság fináléjában legyőzte a győri kosárlabda csapatot, így történelme során először szerzett magyar bajnoki címet, ami hatalmas büszkeség minden miskolci és sportot szerető ember számára. Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése ezért a kimagasló eredményért az ,,Év sportolója" díjat adományozta a női kosárlabdacsapatnak, akiket az egész város ünnepelt szombaton a Szent István téren. A sportolóknak Veres Pál polgármester személyesen gratulált.

Bár a városnapi programok zömén már túl vagyunk, azért még vasárnapra is maradt néhány érdeklődésre számot tartó esemény. Ma zárul a pénteken kezdődött Florens 2024. Otthon – kert – virág – kiállítás és vásár, valamint tart még a 34. Miskolci Nemzetközi Kamarakórus Fesztivál is, amelynek koncertjei az Avasi műemlék református templomban, a Zenepalotában és egyéb templomi helyszíneken voltak elérhetők, a zárókoncertnek a Mindszenti templom ad otthont 16 óra harminc perckor.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!