Ugrás a tartalomra

Új irodát nyitott a DK Miskolcon

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. július 06. csütörtök 17:13
Gyurcsány Ferenc is részt vett az ünnepélyes irodanyitón.
Fotók: Mocsári László

A Tulipán tömbben lévő közösségi teret szerdán Hegedűs Andrea országgyűlési képviselő és Gyurcsány Ferenc a párt elnöke adta át. A modern közösségi ponton konferenciákat, kulturális eseményeket, és közéleti klubot szeretnének működtetni.

- Mérlegre kell raknunk a Demokratikus Koalíció elmúlt 12 évét: honnan indultunk, hová jutottunk? – tette fel a kérdést az ünnepélyes nyitóeseményen Hegedűs Andrea országgyűlési képviselő, aki szerint a párt egyre erősebb lett az évek során.

- Erre példa ez az iroda is: három szinten alakítunk ki egy közösségi teret. Ennek csak egy funkciója az ügyfélszolgálati iroda: meg szeretnénk tölteni élettel, programokkal ezt az épületet.

Hegedűs Andrea a számokról is beszélt.

- Jelenleg több mint 1 millió és 1 százezer szavazója, valamint 15 ezer tagja van a DK-nak. A népszerűsége a pártnak jelenleg 21 százalék. Ezt pedig az új közösségi térben tovább tudjuk építeni Miskolcon is, ahol jelenleg 3 önkormányzati és 1 országgyűlési képviselője van a Demokratikus Koalíciónak. Munka és feladat vár ránk a jövőben: tervezünk, stratégiát építünk, és a szerint haladunk. Tragikus, hogy a kormány milyen zavaros vizekre vezette ezt az országot. Nekünk ezt az utat nem szabad követni, sőt, meg kell mutatni az irányt a nyugodt vizek felé. Demokratikus, és zöld úton kell haladnunk. Ezért is szeretnénk, hogy az új iroda legyen az a hely, ahol őszintén beszélhetünk Miskolcról reggeltől késő estig – mondta Hegedűs Andrea.

Gyurcsány Ferenc pártelnök szerint a Demokratikus Koalíció jelenleg az országban a legnagyobb ellenzéki erő, és ez így van Miskolcon is.

- Az alakuláskor a DK alapgondolata az volt, hogy az önkénnyel szembenálló valamennyi demokratikus erőt egybefogja. Ma minden második ellenzéki választó erre a politikai erőre szavaz. Miskolcon is azoknak, akik más jövőt keresnek, nagyjából a fele bízza ránk az akaratát – fogalmaz a volt miniszterelnök, aki szerint az elmúlt 15-20 évben nem voltak olyan nehéz idők, mint amikkel most leszünk kénytelenek szembenézni.
- Sokan más karakterű országot szeretnének, Miskolcon pedig egy bátrabb városvezetést. Ehhez kell a támogatásuk.

Gyurcsány Ferenc szerint a politikai célok kitűzése mellett fontos a közösségépítés is.

- A feladat, hogy ebbe az irodába olyan emberek találjanak utat, akiknek vannak kérdéseik, kétségeik, itt leljenek segítségre, és egy követhető irányra – fogalmazott a párt elnöke, aki szerint minden nagyvárosban nem tudnak hasonló irodát nyitni, de itt megtették, mert Miskolc kiemelten fontos a DK számára.

Olvasnivaló