Ugrás a tartalomra

Verseny és közösségi élmény az V. Bükk kupán

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. augusztus 18. szerda 10:01
Szeptember 10-én kezdődik az a háromnapos rendezvény, ami összefogja a kerékpáros társadalmat. Cégek, családok, amatőrök és profik egyaránt részt vehetnek a versenyeken, túrákon, amik több programelemének teljes bevételét a GYEK kapja majd.
Fotó: Horváth Csongor

Már ötödik alkalommal rendezik meg a Bükk kupát. A történet Somogyi József nevével indult, akinek régi álma volt, hogy egy nívós kerékpáros versenyt szervezzen. Hirtelen halála miatt azonban fia vette át ennek megvalósítását. – Azóta már több mint ezerkétszázan indultak rajta. Szerettük volna, ha nem csak a megmérettetés lenne a lényeg, hanem egy több napos programsorozat, ahol minden kerékpárt szerető ember megtalálhatja számítását – mondta el Somogyi László.

A rendezvény fővédnökségét Csöbör Katalin országgyűlési képviselő vállalta el, aki a sajtótájékoztatón elmondta, ez a sportág reneszánszát éli manapság. – Egyike a legélvezetesebb és legegészségesebbeknek. Ezentúl az ide érkezők megismerkedhetnek Miskolc és a Bükk szépségeivel – mondta, majd hozzátette, egyre több kerékpárút van a városokban. 

Piros Attila, a Saint-Gobain nevű, építőipari anyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cég vezérigazgatója elmondta, nagyon boldogan támogatják a programot. – Mindig kerestünk egy olyan sportágat, ami mellé büszkén oda tudunk állni. Életem legjobb rendezvényei a Bükk Kupák – mondta.

Béres Attila, a Diósgyőri Fogaskerék Gyártó Kft. tulajdonosa már többször vett rész a versenyen. – Cégünk szívesen segíti azokat a rendezvényeket, amik feldobják a helyiek életét, mindennapjaikat.

Varga Szilvia, a cégadatbázisokkal foglalkozó Opten Kft. marketingvezetője beszámolt arról, hogy több munkatársuk is lelkes tagja a kerékpárosoknak. – Vezetőink között is sokan élnek ennek a sportágnak a lehetőségeivel. 

Nyirkó Attila, a Miskolci Road Cycling Club elnöke elmondta, próbálnak a tőlük telhető legtöbbet hozzátenni a versenyhez. – Bemutatkozik majd egyesületünk. Azt gondoljuk, a helyi versenyzőknek és más városokból érkezőknek is kiváló lehetőség ez a programsorozat. 

Egy látványos, klasszikus zenei koncerttel kezdődik szeptember 10-én, pénteken sötétedés után Jávorkúton a rendezvény, amit még a flAVATAR - Magical Flowers nevű cég is támogat, ami biotechnológián alapuló fejlesztéssel foglalkozik. Ennek eredményeként az élő növények fénylenek a sötétben – ezt tekinthetik meg a hangverseny hallgatói. 

11-én, szombaton a Városház térről indulnak a huszonöt kilométeres biciklitúra résztvevői. Több állomáson pihennek majd, így a Diósgyőri várnál és a Hámori-tónál, ahol lehet csatlakozni a menethez, ami Jávorkútig megy. Ott további programok várják a Bombastic családi és céges kerékpártúra nevezőit és a gyermekeket. A nevezési díjak teljes összegét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház kapja. 

12-én, vasárnap indul a tíz kilométeres verseny, ami tartalmaz egy külön díjazású, 350 méteres sprintszakaszt is. Utána pedig a Mini Bükk kupa tizenegy éves kor alatti indulói teszik meg százméteres távjukat. Ennek befolyt összege is a GYEK-nek megy.

További információk itt olvashatók.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!