Ugrás a tartalomra

Ne bántsd a mackót!

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. február 20. kedd 13:26
Öt Erste Liga-mérkőzésre eltiltották Olivier Dame-Malkát, a Budapest Jégkorong Akadémia HC játékosát, mert vasárnap eltörte a DVTK Jegesmedvék csapatában szereplő Makai Miklós állkapocscsontját.

"A tegnapi BJAHC-DVTK Jegesmedvék mérkőzésen fiatal játékosunk, Makai Miklós komoly sérülést szenvedett egy fejre irányuló ütközés következtében. 18 esztendős csatárunk állkapcsa eltört, a mai napon operációra is sor kerül. Több hetes kihagyás vár rá, így a tegnapi ütközés miatt kérdéses, hogy az idei szezonban még játszhat-e" - írja a miskolci klub közösségi oldala. A 18 éves csatárt megműtötték, több hetes kihagyás vár rá, ezért kérdéses, hogy a mostani szezonban játszhat-e még.

A játékvezetők a mérkőzésen nem büntették meg a kanadai-francia Dame-Malkát, de a magyar szövetség honlapján kedden megjelent fegyelmi határozat szerint

a bizottság öt meccsre eltiltotta, mert "nagy sebességgel, felsőtestét kiterjesztve, könyökét kitartva ütközött ellenfelével és nagy erejű ütést mért annak nyakára, fejére".

A határozat megállapítja, hogy a DVTK játékosa súlyosan megsérült, másrészt nem létezik szabályosan végrehajtott fejre, nyakra irányuló támadás. A BJA HC-nak az eltiltás miatt 400 euró (155 ezer forint) pénzbüntetést kell fizetnie - ezeket az információkat már az MTI közölte az esetről.

Címlapkép: Facebook/ Miskolci Jegesmedvék
 

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!