Ugrás a tartalomra

Aranyló mesevilág a miskolci síneken

minap.hu / Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2022. december 04. vasárnap 08:13
A villamos vízkeresztig közlekedik majd, a menetrendjét a közlekedési cég honlapján bárki megtalálhatja.
Fotó: Horváth Csongor

A hagyományoknak megfelelően idén is advent első vasárnapján indult útnak a miskolci adventi villamos. A szerelvényt a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben minimális költséggel és támogatói segítséggel indította el a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK); a cég szakemberei az elmúlt hónapokban a szükséges karbantartási munkálatokat is elvégezték.

Az ünnepi szerelvény a 2021-ben már megismert külső-belső dekorációval indult útnak. A mézeskalács házikó a tavalyi belső arany díszítéssel gurult ki a remízből, ebben a ragyogó pompában fogadják az utasokat A Szépség és a Szörnyeteg mese szereplői. Első útján szinte minden megállóban tucatnyi utas várta az ünnepi járatot, rengeteg gyerek volt rá kíváncsi, őket pedig szülők, nagyszülők kísérték.

Juhász Jánosné például unokájával indult a mesés utazásra. A kisfiú a Miskolc Televízió Híradójának azt mondta, nagyon várták az adventi villamost, így múlt vasárnap már korábban lementek a Tiszai pályaudvarra, hogy mindenképpen felférjenek rá. Mint mondta, nagyon szereti ezt a szerelvényt, minden évben felszállnak rá szüleivel, nagyszüleivel.

Két kislány - Janka és Sára – a munkatársunk kérdésére elmondták, nekik is nagyon tetszik az adventi villamos. Nekik a kedvencük Belle és a Szörnyeteg, de nem voltak ezzel egyedül, alapvetően ez a látványelem aratta talán a legnagyobb sikert a gyerekek körében.

Továbbhaladva pedig újabb és újabb mesehősök bukkantak fel: Lumiere, a gyertyatartó és Csészike idén is együtt utazik a miskolciakkal az ünnepi járaton. Az egyik kislány egyenesen úgy fogalmazott: még soha nem látott olyan csodákat, mint amiket a miskolci adventi villamoson.

A miskolci adventi villamos idén tizenegyedik alkalommal indult el. Demeter Péter, az MVK vezérigazgatója a Híradónak azt mondta, bár a gazdasági helyzet minden eddiginél nehezebb, nem szerették volna ünnepi szerelvény nélkül hagyni a miskolciakat.

- Úgy gondoltuk, hogy azokkal a minimális ráncfelvarrásokkal és a szükséges javítások elvégzésével el tudjuk és el is kell indítanunk az adventi villamost, hiszen a városban ez egy hagyomány, az emberek minden évben várják – mondta.

Január 6-áig, azaz vízkeresztig közlekedik az ünnepi jármű, amit tavaly már ötödik alkalommal Európa legszebb adventi villamosának választottak. Menetrendjét az MVK honlapján találják meg.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!