Ugrás a tartalomra

Befagyasztják az üzemagyagok árát

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. november 11. csütörtök 11:41
Az intézkedés november 15-étől él, és a benzinre valamint a gázolajra is vonatkozik.

Négyszáznyolcvan forintos áron rögzítik a benzin árát - jelentette be a csütörtöki Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely úgy fogalmazott: a rezsiárakkal kapcsolatban a kormány megállapította, hogy Európában nagyon súlyos a helyzet, a földgáz ára például négyszáz százalékkal emelkedett.

- Az európai országok nem tudták elkerülni a rezsiválságot, Magyarország viszont fenntartja a szabályozott árat, mert a fogyasztóknak és a vállalkozásoknak is ez az érdekük. A magyar gazdaságnak ez versenyképességi előny - hangsúlyozta.

Kiemelte, benzinárakat is tanulmányozták, nálunk még mindig az olcsóbak közé tartozik a kontinensen, alig van pár ország, ahol olcsóbb az üzemanyag, mint nálunk. Viszont az infláció is nagyban függ a benzinártól, ezért 480 forintos literenként áron maximalizálják az árát.

Gulyás hangsúlyozta, az intézkedés a 95-ös benzinre és a gázolajra is vonatkozik. A korlátozás november 15-én lép életbe, az intézkedést három hónap után vizsgálja felül a kormány.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!