Ugrás a tartalomra

Fejlődő pályára állítaná a MiProduktot

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. november 30. hétfő 08:56
Boros Attila, a cég ügyvezetője a Miskolc Televízió közéleti magazinműsorában a vállalattal kapcsolatos céljairól is beszélt a közelmúltban.
Átlagosan napi nyolcszáz-ezer maszkot készítenek. Fotó: Juhász Ákos

Növelni a megrendelések számát és bővíteni a létszámot – ez a két legfontosabb célja Boros Attilának, a MiProdukt Kft. ügyvezető igazgatójának, aki idén márciustól irányítja a Miskolc Holding tagvállalataként működő céget.

A MiProduktot még 1995-ben hozta létre az önkormányzat, akkor még SzocioProdukt néven, jelenlegi nevén 2013 óta működik. A vállalatnál négy divízióban – nyomda, varroda, szolgáltatás (takarítás) és összeszerelés – mintegy 183-an dolgoznak, a létszámnak körülbelül hetven százaléka megváltozott munkaképességű munkavállaló. Boros Attila azt mondta, a koronavírus-világjárvány a céget is kihívások elé állította, ennek ellenére több területen is előrelépés történt.

- Az első hullámban tapasztalt leállás miatt akkor a megrendeléseink is csökkentek, munka viszont ekkor is volt: a varrodánkban például több mint tízezer maszkot készítettünk el az önkormányzati cégek és intézmények számára. Ezt a tevékenységet jelenleg is végezzük, átlagosan napi nyolcszáz-ezer maszk készül el nálunk. Ezen túl nyártól nőtt a megrendelések száma a takarítás, valamint az összeszerelési üzletágban is, ennek köszönhetően tudtuk a létszámot is bővíteni. Jelenleg negyvenöt fővel dolgoznak többen a MiProduktnál, mint az elmúlt időszakban, és ennek a számnak a döntő többsége megváltozott munkaképességű – sorolta.

Hozzátette, a vállalat a járvány kezdete óta mindent megtesz a dolgozók egészségének védelme érdekében: maszkot, és kézfertőtlenítési lehetőséget is biztosít, valamint folyamatos a munkavállalók testhőmérsékletének mérése is. „Mondhatni, ez ma minden cégnél elsődleges szempont, mi viszont duplán figyelünk erre is, óvjuk dolgozóinkat, hiszen a nagyobb részüknek az egészségi állapota törékeny" – tette hozzá.

A MiProdukt első embere nagy eredménynek tartja, hogy nem csak a munkahelyeket tudták megvédeni, majd bővíteni, de több, a munkakörülmények javítását célzó beruházás is történt.

- Korszerű és energiatakarékos világítási rendszert építettünk ki a varrodában, illetve folyamatban van a székhelyünkön a tető felújítása. Mindkét munkálat évek óta váratott magára – tette hozzá.

Boros Attila azt tervezi, a következő időszakban tovább-bővíti a MiProdukt megrendeléseinek számát mindegyik divízióban, ennek köszönhetően még több megváltozott munkaképességű embernek biztosítana munkát.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!