Ugrás a tartalomra

Megduplázódik a kutyás rendészek száma

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. július 22. hétfő 15:48
Körülbelül egy éve vizsgázott le a Miskolci Önkormányzati Rendészet két szolgálati kutyája. Dred és Deli azóta Miskolc kül- és belterületén járőrözik rendszeresen. A szervezetnél további kutyás járőrök bevonását tervezik.
Fotók: Végh Csaba

Már a vizsgán tökéletes volt az összhang a kutyák és gazdáik között. A szakmai vizsgán mindkét kutya az elérhető száz pontból több mint kilencvenet szerzett.

Deli, a kangál kutya természetéből adódóan türelmes, nehéz kihozni a sodrából. De ha szükséges, mindenáron megvédi gazdáját. Farkas István és Deli főleg a külterületen járőrözik.

– A szolgálat során ő felel a személyi védelmünkért, azért, hogy egy intézkedés során ne történjen atrocitás és biztonságban tudjuk le a szolgálatot – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Farkas István kutyás mezőőr.

Delivel ellentétben Dred, a németjuhász főleg a város nyüzsgőbb részein teljesít szolgálatot. Az Önkormányzati Rendészet igazgatója elmondta, a szolgálati kutyák annyira jól teljesítenek, hogy további két állattal bővítenék az állományt.

–  Az előző időszak áttekintése alapján már a tavalyi költségvetésünkben úgy terveztük, hogy az éven mindenképpen fejlesztjük a kutyák létszámát és a kutya vezető kollégák létszámát. Ezt meg szeretnénk duplázni, vagyis négy kutyával és négy olyan munkatárssal szeretnénk dolgozni – ha lehet már az év végétől –, akik ugyanígy kül- és belterületen látnak el szolgálatot – nyilatkozta Kovács László Csaba, a MIÖR igazgatója.

A kutyák kiképzése a Spider Mentőcsoport telephelyén már elkezdődött.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!