Ugrás a tartalomra

Putyin vezényletével tartottak hadgyakorlatot az orosz nukleáris erők

mti.hu
Utoljára módosítva
2019. október 17. csütörtök 20:20
Vlagyimir Putyin elnök vezényletével tartott hadgyakorlatot csütörtökön az orosz fegyveres erők nukleáris triádja.
Képünk csak illusztráció Forrás: remocontro.it

Az orosz védelmi tárca közleménye szerint a Grom (Mennydörgés) kódnevű gyakorlaton 12 ezer katona, 213 szárazföldi rakétaindító állás, 105 repülőgép, 15 hadihajó és öt tengeralattjáró vett részt. A teszt során több interkontinentális ballisztikus rakétát és manőverező robotrepülőgépet lőttek ki tesztelési célpontokra.

Szergej Sojgu védelmi miniszter szerint a cél a hadsereg feladat-végrehajtási képességének kipróbálása volt fegyveres konfliktus és nukleáris háború idején. Jevgenyij Iljin vezérőrnagy, az orosz katonai tárca nemzetközi együttműködési osztályának vezetője a hét folyamán korábban kijelentette, hogy a gyakorlat egyetlen konkrét ország ellen sem irányul, ám választ jelent az orosz határok közelében megnövekedett, az ország szuverenitását és területi épségét fenyegető feszültségre.

A hadgyakorlat során az orosz tengeralattjárók a Barents- és az Ohotszki-tengerről lőttek ki interkontinentális ballisztikus rakétákat. A pleszecki bázisról az ugyanebbe a kategóriába tartozó Jarsz rakétákat bocsátottak fel.

A Fekete- és a Kaszpi-tengerről hadihajók Kalibr manőverező robotrepülőgépeket indítottak, a déli és a keleti katonai körzetből pedig Iszkander rakétákat. Tu-95-ös hadászati bombázók "szárnyas rakétákat" lőttek ki az északi sarkvidék és Kamcsatka térségében.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!