Ugrás a tartalomra

Tizenhat ország delegáltjai látogattak Miskolcra

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 24. vasárnap 13:03
Egy európai szintű projekt részeként ismerhették meg vasárnap Miskolc értékeit a vendégek. A Bükkszentkereszt önkormányzata által generált program célja az egész régió alapvető bemutatása, hogy a delegáltak hazatérve hírét vigyék a látottaknak és a jövőben többedmagukkal visszatérjenek ide.

Vasárnap délelőtt a miskolci városházán folytatódott annak a 16 országból érkezett 32 delegáltnak a turisztikai túrája, akik Bükkszentkereszt szervezésében a régióval ismerkednek. Veres Pál polgármester a közgyűlési teremben fogadta őket a város szimbólumait viselő ajándékokkal, illetve egy rövid bemutatkozással, Miskolc értékeit kiemelve.

kistérségek polgármesterei városháza
Fotók: Mocsári László

A földrajzi jellemzők mellett elhangzott, hogy a megyeszékhely kiemelkedő gazdasági-turisztikai és oktatási szerepet tölt be a régióban. Szó esett a kulturális és a gasztronómiai vonzerőről, a kikapcsolódási lehetőségekről és a gyümölcsöző testvérvárosi kapcsolatokról is. „Kívánom, hogy érezzék magukat nagyon jól és vigyék jó hírünket!” – zárta gondolatait Veres Pál.

Miskolc csupán vasárnap volt a házigazda, alapvetően Bükkszentkereszt meghívására érkeztek a régióba a vendégek. Solymosi Konrád Ferenctől, a település polgármestertől megtudtuk, hogy a 32 látogató többek között Máltáról, Ciprusról és Németországból érkezett ide.

„A projekt célja, hogy megmutassuk: Magyarország ugyanúgy értékes tagja Európának, mint bárki más” – összegezte, majd hozzátette, olyan különlegességeket mutatnak meg a vendégeknek, amelyek ezt tükrözik. Miskolcon ilyen például a Miskolctapolca Barlangfürdő vagy a borkóstolás a kisavasi pincesorokon, de meglátogatják mások mellett a Regéci várat és a tarcali Áldó Krisztus szobrot is.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!