Ugrás a tartalomra

Vádemelés a tiszai hajós baleset ügyében

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. június 29. szerda 10:58
A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 72 éves férfi ellen a vízi közlekedés halált okozó gondatlan veszélyeztetésének vétsége miatt, aki 2021. szeptemberében egy kisgéphajóval összeütközött a Tiszán az előtte keresztbe fordult ladikkal.

Az ütközés  következtében az utasok a vízbe estek, és a ladik egyik utasa vízbe fulladt.
Az ügyészség közleménye szerint a vádlott 2021. szeptember elején, a délutáni órákban a Tiszán hajózott Tiszalök környékén úgy, hogy egy ismerőse által vezetett másik kisgéphajót követett.

Ugyanebben az időben a sértett férfi és barátja, egy motorral ellátott fából készült ladikkal horgászathoz készülődtek a folyó partjától mintegy 20 méterre távolodva, amikor a vádlott által követett másik kisgéphajó elhaladt a közelükben, és az okozott hullámzás ellensúlyozása érdekében a sértett evezővel a ladikot a folyón keresztbe fordította.

A vádlott a kisgéphajójával ekkor érkezett meg, és a fák árnyékából kikerülve a nap a szemébe sütött, így későn észlelte az előtte keresztbe fordult ladikot, amellyel összeütközött.

Az ütközés következtében mindenki a vízbe esett, azonban bele tudtak kapaszkodni az előzőleg elsüllyedt ladikba, a sértett viszont a part felé kezdett el úszni, de a vízből nem tudta kimenteni magát, halálát vízbe fúlás okozta.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – büntetővégzésben –felfüggesztett fogházbüntetést és vízi járművek vezetésétől eltiltást indítványozott.
 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!