Ugrás a tartalomra

Van program a Cinefest után is 

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. szeptember 23. hétfő 16:25
Multifunkciós rendezvényhelyszínné vált Miskolc két kulturális színtere.
Fotó: Juhász Ákos

A közép-európai szinten is meghatározó filmes rendezvényt, a Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivált követően is számos, a Művészetek Házában és a Csodamalomban elérhető programból válogathatnak a kultúrakedvelők. Az összesen 230 millió forintból felújított épületek emellett partnertalálkozók, csapatépítő tréningek és különböző céges események megtartására is kiválóan alkalmasak.

A Csodamalom Bábszínházban október 8-án „A brémai muzsikusok” előadással kezdődik az évad, amiben összesen 16 különböző műsorszámmal készül a társulat, amelyhez két új bábszínész is csatlakozott. A Művészetek Házában is számos program vár mindenkit. Szeptember 27-én a 30Y koncertjét, majd 30-án Wojciech Waleczek zongoraművész előadását láthatja a publikum. Október 1-én nyílik Törő Irén festőművész kiállítása „Végtelen utakon” címmel, és érdekes programnak ígérkezik a Kollár-Klemencz Zenekar irodalmi koncertje (október 4.), a Micimackó zenés mesejáték (október 6.), valamint Csernus Imre Egyensúlyban önmagammal című előadása (október 10.) is.

Nemcsak kulturális programokra alkalmas a MÜHA és a Csodamalom

Az összesen 230 millió forintból megújult két intézmény csapatépítő tréningek, partnertalálkozók és különböző céges rendezvények esetén is ideális helyszínválasztás lehet. Az előző évben átadott fejlesztési projekt részeként a Csodamalom Bábszínházban felújították a Cinefest alkalmával is igénybe vett nézőteret, kicserélték a székeket, valamint új vetítővásznat szereztek be. A műszaki terem átalakításával további vetítőtermet alakítottak ki. Emellett felújították a közösségi fogadótereket és a vizesblokkokat, megoldották az épület komplex akadálymentesítését.

Komfortosabb környezet várja a Művészetek Háza Uránia és Béke – Art mozi termébe látogatókat is. A fejlesztés során mintegy 210 darab széket cseréltek le a két moziteremben, illetve megújult a padlóburkolat és a függönyök is.

A beruházás 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam hozzájárulásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összege bruttó 236,5 millió Ft volt.

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!