Ugrás a tartalomra

Varga Andrea Klára helyett Szarka Dénes lesz az új közgyűlés tagja

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 09. kedd 09:45
Szarka Dénes hétfőn vette át megbízólevelét.
Fotó: Osztie Tibor

Június 9-én önkormányzati választásokat tartottak Magyarországon. Miskolcon a Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület, a Jobbik-Konzervatívok, a Momentum Mozgalom közös önkormányzati képviselői jelöltjeként mandátumot szerzett Varga Andrea Klára a kompenzációs listán. A mandátum október 1-jétől él.

Varga Andrea Klára azonban a Helyi Választási Bizottsághoz június 21-én eljuttatott írásbeli nyilatkozatával a települési önkormányzati képviselői mandátumáról lemondott.

Fotó: Horváth Csongor

A városháza sajtóosztálya kedd reggel közölte: a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvény értelmében, ha a kompenzációs listáról megválasztott képviselő kiesik, helyére az eredetileg bejelentett listáról a jelölő szervezet által bejelentett jelölt lép.

A Függetlenek a Szinva Városáért Egyesület, a Jobbik-Konzervatívok, a Momentum Mozgalom a mandátum megüresedésétől számított 30 napon belül – június 28-án – a kompenzációs listán szereplő Szarka Dénest jelentette be.

A Helyi Választási Bizottság július 4-én a mandátumot Szarka Dénesnek, a Függetlenek A Szinva Városáért Egyesület, a Jobbik-Konzervatívok, a Momentum Mozgalom képviselőjének kiadta.

A Helyi Választási Bizottság döntése jogerős, a megbízólevelet július 8-án adták át Szarka Dénes képviselőnek.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!