Ugrás a tartalomra

50 millió forintból újult meg a Felsőzsolcai Szociális Szolgáltató Központ

Miskolc Tv/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. október 02. szerda 16:34
Kedden adták át a felújított szociális szolgáltató központot Felsőzsolcán. Az épület energetikai és esztétikai felújítására 50 millió forintot nyert a város. A településre az utóbbi időben körülbelül 7 milliárd forint európai uniós és hazai támogatás érkezett. Az épületben család- és házi gondozó szolgálat, szociális étkeztetés, és idősek napközije is működik.
Fotók: Végh Csaba

Kicserélték a külső nyílászárókat, napelemeket, napkollektort szereltek fel az épületre, és kialakítottak egy mozgáskorlátozott fürdőszobát is.

A város polgármestere az épület átadóján azt mondta, minden önkormányzat feladata, hogy támogassa a szociális ellátást. – Ahhoz, hogy az itt dolgozók megfelelő szinten lássák el a napi feladataikat, szükség volt arra, hogy a munkakörülményeiket javítsuk – emelte ki Tóth Lajos polgármester.

A településen több mint 30 éve működik szociális ellátás. Jelenleg tizenketten dolgoznak a szolgáltató házban, és negyven idős emberről gondoskodnak.

A Miskolc Televíziónak azt is elmondta a polgármester: van, aki el tud sétálni a központba, ők eljönnek a foglalkozásokra akár reggel 8 órakor is, olyankor akár 4 óráig is itt vannak. Van, aki megebédel, és utána hazamegy, van, aki itt pihen le és vannak olyanok, akiket a dolgozók látnak el a saját otthonukban – sorolta.

A településre az utóbbi időben körülbelül 7 milliárd forint európai uniós és hazai támogatás érkezett. Felsőzsolca polgármestere szerint a pályázatok sikerességében a helyi országgyűlési képviselő is sokat segített.  A szociális szolgáltató ház energetikai és esztétikai felújítása is pályázatból valósult meg.

Csöbör Katalin országgyűlési képviselőtől megtudtuk energetikai pályázatból valósult meg ez a felújítás, mely révén csökkennek a város terhei is. – Nyilván az önkormányzatnak megvan a forrása, hogy működtesse ezt az intézményt, de nem mindegy, hogyan működik a fűtés, mennyibe kerül ez az önkormányzatnak – részletezte.

A fejlesztés tehát amellett, hogy a dolgozók és a gondozottak kényelméhez járul hozzá, a napelemes fűtéssel a környezeti terhelést is csökkenti.  A beruházás 50 millió forintba került.  

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!